Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Családbarát munkahely a kerületi intézmény

2016. július 20., 13:09

Már hatodik alkalommal hirdettek eredményt az Emberi Erőforrások Minisztériuma “Családbarát munkahely” pályázatán. Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ismét elnyerte a címet.

Családbarát2Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte, a kormányzat célja, hogy Magyarország biztonságos és családbarát ország legyen. Felidézte az elmúlt évek családokat támogató intézkedéseit, így a gyed extra bevezetését, a három évig tartó gyes visszaállítását, a részmunkaidős foglalkoztatás lehetővé tételét, a munkahelyvédelmi akció elindítását, a bölcsődei rendszer átalakítását, valamint kiemelte az új bölcsődei formák – mini, családi és munkahelyi – 2017-es bevezetését és támogatását.

A díjazottakról azt mondta, ők felismerték, hogy motiváltabbak lesznek a munkavállalók, ha családbarát intézkedéseket tapasztalnak a munkahelyükön – jegyezte meg Novák Katalin.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ (ÓRFK) 2014 után most második alkalommal nyerte el a Családbarát Munkahely címet, melyhez vissza nem térítendő pénzbeni támogatás is járt. “E támogatást elsősorban közösségépítő családi és sportrendezvényeinkre szeretnénk fordítani. Családi rendezvényeink többek között: Vidám Délután a Hajógyári szigeten, egész napos kirándulás családtagokkal együtt a Budakeszi Vadasparkba. Az Óbudai Rehab Atlétika Kupa sportrendezvényünket a főváros több kerületéből érkező középsúlyos értelmi sérültjeinek szervezzük  meg, ehhez is jól jön a támogatás. Tervezzük még Fogyatékosok Világnapjára előadóművész meghívását” – monda el Janurikné Csonka Erika az ÓRFK intézményvezetője.

A pályázatok elbírálása során egyszerre értékelték a munkahelyek már meglévő és tervezett családbarát intézkedéseit. A pályázati kiírás szerint a díjazottak az erkölcsi elismerés mellett legfeljebb kétmillió forintos támogatást is elnyerhettek. A díj kommunikációs értéket is képvisel, hiszen a cím egy évig tartó használati jogának elnyerése hozzájárul a nyertes vállalatok és szervezetek pozitív munkáltatói arculatának kialakításához.