Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Családi és versenysport a természetben

2017. október 11., 08:33

Több, mint félezer ember részvételével, az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivállal ért véget az idei Szabadidő, Szeretem! rendezvénysorozat.

A fesztiválnak a két legnépszerűbb szabadidős sportot, a futást és a természetjárást sikerült egy programban ötvöznie. A sportolni vágyók a Budai-hegyek Panoráma futókörén választhattak a terepfutás, a túrázás és a nordic walking között.

A túrázókat 7,7 valamint 20 km, a terepfutókat 7,7 vagy 16 km megtétele közül választhattak. A nordic walking távot a résztvevők a gyalogtúra családi távján tehették meg az Óbudai Nordic Walking Klub csapatának vezetésével. Jelentős érdeklődés fogadta a rendezvényt, 550 fő regisztrált a terepfutó vagy túra távok valamelyikére.

Az októberi napsütés mellett frissítőpontok könnyítettek a sportolók dolgát. A célban mindenki egy meleg leves mellett foglalhatott helyet a Csúcshegyi Menedékház kertjében.

A 2017. évi Szabadidő, Szeretem! rendezvénysorozat a mozgásra való buzdítás mellett jótékonysági célokat is szolgált. A programokon szervezett gyűjtéssel a Családok Átmeneti Otthonát támogatták a résztvevők.