Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Családi nap a Börzsönyben

2018. szeptember 11., 09:04

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai és kísérőik a Kacár tanyára kirándultak, ahol a népi mesterségek rejtelmeibe pillanthattak be. Jókedv, feltöltődés és új ismeretek jellemezték a napot.

A Kacár tanya egy népi mesterségeket bemutató gazdaság a Somos-hegy fennsíkján, Szokolya határában. Az ide látogatók kipróbálhatják a népi mesterségeket, ismerkedhetnek a hagyományos paraszti gazdálkodással és állattartással, betekintést nyerve az önfenntartás alapjaiba.

Szeptember elején az intézmény enyhe részlegének ellátottjai és kísérőik ebben a festői környezetben ismerkedhettek meg maguk is a kenyérsütés hagyományos technikájával, kézműves foglakozásokon a szövést, nemezelést és a csuhézást is próbálhatták ki. A régi új technikák megismerése azért is volt hasznos a résztvevőknek, mert az óbudai központban maguk is kézműves termékeket készítenek, amelyekkel a már hagyományosan megrendezésre kerülő karácsonyi vásárokon találkozhatnak az érdeklődők.

A feledhetetlen élményt nyújtó program azon támogatók jóvoltából valósulhatott meg, akik a Tájoló Szociális Egyesületnek ajánlották fel adójuk 1%-át. Az intézmény vezetősége, az ott dolgozók és az ellátottak ezúton is köszönik a támogatást!