Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Családi Sportnap a Dunán 2017-ben is!

2017. május 24., 08:00

Május 27-én ezeket a sportokat, a kajakozást, a kenuzást, az evezést és a sárkányhajózást próbálhatják ki a Római-partra látogatók.

Egykoron emberek százai hajókkal siettek a Dunára és önfeledten élvezték a korabeli Római-part nyújtotta kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket. Nosztalgikus képek, nosztalgikus érzések tárulnak elénk. De mit tud nyújtani ma a Római-part?

A Duna Óbuda-békásmegyeri szakasza kultikus jelentőségű a budapestiek életében, sokakat vonz romantikája, ugyanakkor kiváló lehetőségeket nyújt a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. Tavaly első ízben jelentkeztünk programunkkal és az intenzív érdeklődésre való tekintettel úgy éreztük, hogy megérdemli az ismétlést, azt remélve, hogy az idén még több gyermek és felnőtt részére hozhatjuk közelebb a dunai vízi sportok élményét. 

Még előttünk áll az egész tavaszi-nyári-őszi szezon, hogy hódolhassunk ezen sportágak valamelyikének, legyen az szabadidős vagy egyesületi szinten. Programunkkal a szabadidős tevékenységként gyakorolható sportokat kívánjuk kiemelni, amellyel Óbuda színes és sokrétű természeti és területi adottságaira irányíthatjuk a figyelmet. Az esemény központja a Multi Szabadidő, Diák és Vízisport Egyesület csónakháza előtti terület, ahol játékra is invitáljuk a résztvevőket. A Béres Zrt. felajánlásának köszönhetően 20 ajándékcsomag kerül kisorsolásra és továbbra is lehet családi belépőjegyeket nyerni az óbudai CSOPA Playbarba, és minden résztvevőnknek egy egyedi ajándékkal is kedveskedünk. Gyereknap alkalmából a gyerekeknek is készülünk ajándékkal, valamint a központban arcfestés, csillámtetoválás és lufihajtogatás várja őket. Ezen kívül még négy helyszínen várja az érdeklődőket a vízre szállási lehetőség: a Rómaifürdő SE-nél a kajakozás és a kenuzás mellett kavics- és kenulapát festéssel lehet múlatni az időt, apró ajándékokért ügyességi feladatokra is lehet nevezni. Az Óbuda SE vízre bocsájtja a Rabszolgályát, de a túrakenuba is beülhetnek az ott jelentkezők. A Multi Sportegyesület a sárkányhajózás élményét kínálja, de emellett portyakajakok is rendelkezésre állnak, hogy a már kicsit gyakorlottabb vizesek se maradjanak szárazon. Akiknek rögtön nem jut hely a hajókban, focizhatnak, kosarazhatnak a vízi telepe pályáján. Feljebb haladva a Dunán, illetve a partján, az evezősök római-parti fellegvárára, a Külker Evezős Klubra találunk. Náluk az evezős hajók kipróbálásán túl, a program részt vevői a szárazföldi evezéssel is megismerkedhetnek az ergométerek segítségével. A vízre szállásra várakozók bekapcsolódhatnak a medicinlabda dobó versenybe, ahogy a csónakházi kvíz kitöltésébe is. A rendezvény következő helyszíne a BKV Előre Sport Klub vízi telepe, illetve a hozzátartozó dunai stég, ahol sárkányhajók és kormányosaik várják a lapátolni vágyókat. Aki első körben nem jut lapáthoz, az a telepen röplabdázhat, míg a kicsik aszfaltrajzversenyen indulhatnak. Minden csónakházban, vízi telepen betekintést nyerhetnek az érdeklődők az ott folyó klubéletbe, míg a vízen az ott dolgozó edzőkkel, sportoló tagokkal ismerkedhetnek meg.
További részleteket a Facebook eseményben – Óbuda Sport – Mozgásban a város, valamint a www.obudasport.hu weboldalán találnak.