Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Családi Zöld Kuckó – öko klub az Ezüsthegyi Könyvtárban

2018. december 11., 09:00

A nyáron nyitott Ezüsthegyi Könyvtár öko szemlélet iránti elkötelezettségét szem előtt tartva tervezi a programjait. A helyi olvasók igényeinek felmérése alapján szervez környezettudatos családi klubbot, gyógynövényes szakmai előadásokat, kerti foglalkozást, fűszernövény ültetést és herba-teázót.

A Családi zöld kuckó – öko klub elsődleges célja, hogy segítsen a családoknak a zöld szemlélet elsajátításában, a gyerekek környezettudatos életmódra nevelésében és érzékenyítésében. Minden foglalkozásnak önálló témája van, ahol a témavezető irányításával kötetlen beszélgetésre várják a családokat, a gyermeket nevelő szülőket, felnőtt olvasóikat és minden kedves érdeklődőt.

A programsorozat első témája szeptemberben a kenyérkészítés volt. Bepillantást nyerhettünk annak tradíciójába, kiderült, hogy miből és hogyan készül a kenyér, mik a kenyérkészítés hozzávalói, fortélyai, alapszabályai. A decemberi klubfoglalkozáson szó lesz a karácsonyi hagyományokról, a téli népi hiedelmekről, az ünnepi asztalról, a mézeskalács ütőfákról és kekszmintázókról. A könyvtári programok közös ráhangolódással segítik a családi karácsonyi készülődést. Ötleteket adnak, hogyan öltöztethetők öko díszbe a fenyőfák és lesz cserebere a kedvenc karácsonyi receptekből is.

Az ingyenes öko klub családi programsorozat jövőre is folytatódik a környezettudatos és egészséges életmód szokásainak megalapozása témájú előadásokkal. Ötleteket kapunk még, hogyan hasznosítsuk újra az anyagokat a háztartásban, és miért fontos a zene szerepe a gyermekek életében.

Az ingyenes családi öko klub következő Fenyővarázs programjára várunk minden érdeklődőt az Ezüsthegyi Könyvtárba 2018. december 13. 10 órától! (Cím: Ezüsthegy u.16. bejárat a Rózsadomb u. felől)