Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Csatornázási munkák kezdődnek a „régi” Szentendrei úton

2014. június 16., 14:28

Június 16-tól várhatóan 6 héten át szennyvízcsatornát fektetnek a Mátyás király út és a Szent István utcai HÉV keresztezés között. A kivitelezés idejére a „régi” Szentendrei út érintett szakaszát egyirányúsítják.

Gőzerővel zajlik a szennyvízcsatornázás Óbuda eddig ellátatlan területein. A csatornázási munkák június 16-tól a „régi” Szentendrei utat is érintik, a forgalmat ezért egyirányúsítják a Mátyás király út és a Szent István utcai HÉV keresztezés között, a Mátyás király út felé, déli irányban. A munkálatok ideje alatt a 923-as jelzésű éjszakai buszjárat módosított útvonalon közlekedik.
A kerületben 2015 tavaszára összesen közel 20 kilométernyi új vezeték épül mintegy 80 utcában. Jelenleg 10-15 utcában zajlik a kivitelezés, közel 5 kilométernyi csatornát már le is fektettek. A beruházás a főváros 16 kerületét érintő (II., III., IV, X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXII., és XXIII.) Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt részeként valósul meg, európai uniós forrásból. A 34 milliárd forintból megvalósuló környezetvédelmi óriásberuházás keretében két év alatt 240 km új csatorna épül, így közel 20 ezer család élete válik komfortosabbá.