Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Demeter Gellért: Teljesülnek a választási ígéretek

2016. szeptember 3., 07:25

Míg korábban egyes személyeket képviselt ügyvédként, több mint egy éve már a közösséget is képviseli dr. Demeter Gellért (Fidesz-KDNP), az óbudai 1. számú választókerület önkormányzati képviselője.

A politikust az elmúlt időszak eredményeiről és a választókerületében jövőben várható fejlődésről kérdeztük.

– Mi az, amiben sikerült fejlődni a választókerületében az elmúlt évben?

– Mint ahogy egész Óbudán, a választókerületemben is sikerült betartani a választási ígéretet azzal, hogy már több helyen is megvalósultak a tervezett beruházások. Így a Tímár utca Duna felőli oldalán lakóknak lehet öröm, hogy megtörtént az Árpád fejedelem útja-Lajos utca közötti szakaszon a teljes útszőnyegezés és a parkolási felület is megújult. Elkészült ezen túlmenően a közvilágítás hálózatbővítése a Tímár utcában, a Viador utcában, a Kálvin közben és a Beszterce utcában is az elmúlt nyáron. Az Amfiteátrum sétány kialakítása ugyancsak Idősbarát Önkormányzat 2015 oklevélszép eredménye az elmúlt évnek, mint ahogy az Árpád fejedelem útján, a Görzenál mellett található park padjainak felújítása is, aminek eredményeként a parkban a biciklisek, a kutyatulajdonosok és az egyszerű sétálók is kedvükre megpihenhetnek. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Fővárosi Önkormányzat közös beruházásában valósult meg a Flórián téri aluljáró dél-keleti homlokzatának festése. Az új minta jobban illeszkedik a nemrég felújított Szent Flórián fogadalmi oltár szoborcsoporthoz. Az egészségügyi, szociális és lakásgazdálkodási bizottság elnökeként büszke vagyok arra, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2011 után idén ismét megkapta az Idősbarát Önkormányzat-díjat. A rangos elismerést az Idősek Napja alkalmából adtak át.

– Melyek azok a beruházások, amelyeket a következő időszakban terveznek megvalósítani?

– Szeretnénk újraterveztetni a Perc utca-Kiskorona utca – Serfőző utca-Lajos utca által határolt területet, amihez az eddigiekhez hasonlóan ezután is az itt élő polgárok véleményét kérjük. Méltó környezetet kívánunk teremteni az itteni patinás vendéglátóhelyeknek, múzeumoknak, az Óbudai Társaskörnek, a gyerekeket szolgáló intézményeknek, a Szent Péter és Pál Főplébánia-templomnak, illetve a közeli Óbudai Zsinagógának és az ókori romoknak, amelyek együtt teremtik meg a hamisítatlan óbudai hangulatot ebben a panelházak közé zárt negyedben. A korábbiakhoz hasonlóan a közösségi tervezés keretében kívánjuk megvalósítani a Pacsirta udvar megújítását és a Szépvölgyi úti park fejlesztését. Mindezekhez továbbra is várjuk a környéken élők javaslatait, elképzeléseit, mint ahogy az ilyen egyeztetés a korábbiakban már bevált.

– Hogyan fogadták Óbudának ezen a részén élők az új parkolási rendszer bevezetését?

– Nagyon jól fogadták. Ugyanis a szomszédos II. kerületben már korábban bevezették a parkolási rendszert, ezért ide torlódott elsősorban az agglomerációból érkezők autóinak jelentős része. Most rendeződött ez a helyzet, hiszen az itt élők kedvezménnyel tudnak parkolni az övezetben.