Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Diák- és nyugdíjas-igazolvánnyal ingyen iratkozhatunk be az Óbudai Platán Könyvtárba és Ezüsthegyi Könyvtárába

2022. április 29., 12:54

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete április 14-i döntése alapján az Óbudai Platán Könyvtárba és Ezüsthegyi Könyvtárába az érvényes diák- és nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkezők számára ingyenessé vált a beiratkozás.

Az eddigi 50%-os kedvezmény helyett ingyenesen iratkozhatnak be az Óbudai Platán Könyvtárba és Ezüsthegyi Könyvtárába a diák- és nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkezők – kortól függetlenül – a képviselő-testület határozata értelmében.

Természetesen emellett továbbra is érvényben maradnak az eddigi kedvezmények, többek között a 16 éven aluliak, a 65 éven felüliek, a közgyűjtemények dolgozói, illetve Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fenntartásában működő intézmények alkalmazottai által igénybe vehető ingyenes tagság is.

Az új kedvezményes beiratkozási lehetőségről Pőcze Márta, a könyvtár igazgatója így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy tovább bővíthetjük az ingyenes beiratkozási kedvezményt igényelhetők körét és ezzel még többen hozzáférhetnek a közel 70 ezer könyvből, hangoskönyvből, folyóiratból, DVD-filmből álló gyűjteményhez, amelyben megtalálhatók a kortárs irodalomtól a romantikus, fantasztikus, krimi-, kaland- és kamaszregényeken keresztül a képregényeken át a legújabb szakkönyvekig szinte minden műfajban a legnépszerűbb könyvsorozatok és a legújabb kiadások. Reméljük, minél többen élnek a lehetőséggel és válnak részévé az olvasást, a kulturális kikapcsolódást kedvelő közösségünknek.”

A további beiratkozási kedvezményekről, feltételekről és a könyvtárhasználatról az Óbudai Platán Könyvtár oldalán tájékozódhatnak bővebben.

A kedvezményes szolgáltatást fogadják szeretettel!