Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Díjnyertes védőnő az óbudai gyermekekért

2019. június 17., 08:04

Hagyományosan június 13-án, a Védőnők Napján adják át az Év Védőnője címet, melyet idén Czákné Varga Ildikó, óbudai védőnő vehetett át.

A Magyar Védőnők Egyesülete minden évben kiírja az Év Védőnője pályázatát, melyre idén április 30-ig várták a körzetek ellátottjaitól a saját védőnőjükre leadott jelöléséket. A jelöléshez a családoktól olyan jellemzéseket, történeteket vártak, amelyek alkalmasak arra, hogy segítségükkel megtalálhassák azokat a védőnőket, akik az egyébként is patinás mezőnyből kiemelkedően teljesítenek.

A meghirdetett 5 kategória 173 jelöltje közül közül 2019-ben a nagyváros kategóriában Czákné Varga Ildikót, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatának szakemberét találta a legjobbnak az egyesület zsűrije. Az ünnepélyes díjátadásra a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében került sor, ahol a kollégák mellett a szolgálat vezetője Schadek-Bíró Éva, valamint Kelemen Viktória alpolgármester is gratulált a rangos elismeréshez.

A védőnők 99 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban: a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, a családi élet kialakításánál. Támogatják a családokat a gyerekek óvodába, iskolába menetelénél és jelen vannak az egészségügy alap-, és szakellátásában.

A beérkezett történetek, jelölések alkalmasak arra, hogy bemutassák azt az áldozatos munkát, amelyet a védőnők végeznek a lakosság egészségének megőrzése érdekében. A védőnők számára a szakmai elismerés mellett talán még fontosabb, hogy a családok elégedettek legyenek és érezzék, hogy a védőnők értük dolgoznak.