Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Diszpécserszolgálat, krízisautó segít a bajba jutottakon, de ránk is szükség van – Vegyük észre a veszélyt

2020. november 24., 09:45

Egyre keményebb hidegek jönnek, az éjszakai, hajnali fagyok komoly veszélyeknek teszik ki a hajléktalan embereket. Fontos, hogy tudjuk, ha bajba jutott embert látunk, akit a kihűlés veszélye fenyeget, hová fordulhatunk segítségért.

Nagyon hidegre fordult az idő. Előfordulhat, hogy látunk valakit, akiről úgy ítéljük meg, a kihűlés veszélye fenyegeti, és életveszélyben lehet, vagy egy utcán lévő hajléktalan ember segítséget kér tőlünk, és hirtelen nem tudjuk, hogyan is segíthetnénk. De az is lehet, hogy ismerünk valakit, akit a hajléktalanná válás veszélye fenyeget, és információra lenne szükségünk.

Minden ilyen esetben hívjuk a: +36 1 33 84 186-os számot.

Budapesten a Fővárosi Önkormányzat támogatásából működő téli krízisprogramok idén is időben el tudtak indulni, így 24 órában Diszpécser Szolgálat, Krízisautó és speciális utcai szolgálatok is segítenek az elesetteken.

A Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata napi 24 órában fogadja a bejelentéseket a veszélyeztetett helyzetben lévő emberekről,

A Menhely Alapítvány arra kér mindenkit, hogy figyeljünk oda ismét jobban a környezetünkben, hajlék nélkül, nehéz körülmények között élő vagy a szomszédságban ismert magányos, emberekre. Ilyenkor ők vannak a legjobban kiszolgáltatva a zord időjárásnak.

Bővebb információ ITT.

 

FRISSÍTÉS:

 

Erdős Virág verse segít megjegyezni ezt a rendkívül fontos, életmentő telefonszámot, érdemes megtanulni.

 

ezt telefonálás közben kell mondani, télen

 

nulla hat egy harminchárom

hogy ne lepje dermedt álom

 

nyolcas után négyes

most még lehetséges

 

néha nem kell több, csak: egy

a többi magától megy

 

megint nyolc és újra hat

még minden jóra fordulhat