Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Dóra Csaba: Fejlesztések időseknek, gyerekeknek

2016. július 31., 08:55

Elsősorban lakótelepi övezetről beszélhetünk Dóra Csaba (Fidesz-KDNP) 7. számú választókerülete esetében, amely a Bogdáni úttól északi irányban a kaszásdűlői lakótelepet foglalja magában.

Dóra CsabaEzen a területen sok minden megújult az elmúlt években, de a jövőre nézve is látszanak elképzelések. Az önkormányzati képviselőt a választókerülete elmúlt mintegy két évnyi fejlesztéseiről és a tervekről kérdeztük.

– A lakókörnyezetet érintően milyen fejlesztések, beruházások történtek az elmúlt időszakban, a választókerületébe tartozó kaszásdűlői lakótelep térségében?

A Búza utca és a Zab utca találkozásánál már nagyon régen várták a környéken élők egy biztonságos gyalogos átkelő létesítését. Nagyon sokan járnak arra a HÉV Filatorigát megállójához a munkahelyre való közlekedés érdekében, ami eddig nem volt teljesen egyszerű és biztonságos. Ez egy régóta húzódó probléma, ami az átkelőhely megépítésével megoldódott. Ugyanakkor elkészült fővárosi beruházásban a Szentendrei úton is a nagy átkelőhely, ami pedig az aluljárón keresztül a lépcsős közlekedést váltja ki az időseknek és a babakocsisoknak. A tavalyi év ezen kívül arról szólt, hogy bevezettük a kerületben a fizető parkolást, melynek határa éppen a kaszásdűlői lakótelep szélén van. Sejteni lehetett ugyan, hogy belső Óbudáról kijjebb szorulnak a városba kintről bejövő autósok, akik nem kívánnak fizetni, de azt nem gondolhattuk, hogy ennyire rossz lesz a helyzet, pedig még parkolók is létesültek. Ez főleg a lakótelep szélén található utcákat érinti érzékenyen, ahol az itt élők sokszor nem tudnak megállni az autóikkal. Ha az engedélyezések és a beszerzések területén minden rendben megy, akkor úgy tűnik, hogy az év végén, jövő év elején ide is sikerül kiterjeszteni a parkolási rendszert, és akkor az itteniek helyzete megoldódhat. Lényeges fejlesztés volt még a térfigyelő kamerák felszerelése, amit idén a rendszer további bővítése követ.

Szentendrei úti gyalogátkelőhely

– Milyen fejlesztések várhatók az elkövetkezendő időszakban a választókerületében?

– A legnagyobb fejlesztés a parkolási övezet kiterjesztése lesz, illetve a már említett újabb térfigyelő kamerák létesítése. Tavasszal a Reviczky ezredes utcánál található játszótérnél az eső elmosta a területet. Olyan szerencsénk volt, hogy éppen egy költségvetési átcsoportosításra került sor, amiből jutott erre pénz. A tervezés már elkészült, most a kivitelezés folytatódik, ami várhatóan augusztusban befejeződhet. Végül is egy új játszótér épül. De ugyanígy megszépült az utóbbi években a Pethe Ferenc tér, és szép lett a 3K, ahol nagyon jó művelődési, kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők. A legjelentősebb feladat tehát a parkolási övezet kiterjesztése lesz a közeljövőben, ami a helyieket érzékenyen érinti, de vannak például olyan kisebb ügyek is, mint a Pethe Ferenc téri üzlet oldalán található autóút kérdése, ahol gyorsan hajtanak az arra közlekedők, pedig sokan babakocsival és gyerekekkel járnak arra. Most azt próbálom elérni, hogy valamiféle forgalomcsillapítási módot találjunk ezen az útszakaszon a gyalogosok érdekében.

Bodzay Zoltán