Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

dr. Kiss László közleménye az óbudai koronavírusos beteg kapcsán

2020. április 1., 23:47

A közösségi oldalamon rendszeresen tájékoztatást adok arról, hogy a kerület milyen intézkedéseket tesz a koronavírus elleni védekezés kapcsán.

A III. kerületi önkormányzat védekezésért felelős szakembere minden nap konzultál a rendőrséggel és a kormányhivatallal elsősorban a hatósági megfigyelés alatt állók száma és az elérhetőségük kapcsán, tekintettel arra, hogy az ellátásukat az önkormányzatnak kell biztosítani.

Az adatbázisok összevetése során tájékoztattak minket 2020.03.31-én, hogy többen fertőzöttek. A kiírás pontosan tartalmazta, hogy 2020.03.30-án reggel még nem volt tudomásunk kerületi megbetegedésről. Ezzel kapcsolatos hiteles információkkal ugyanis a kormányhivatal rendelkezik.

Ezzel együtt fontosnak tartanánk, hogy legyen egységes, korrekt és pontos adatsor arról, hogy hány beteg személy van településenként, mert ez méltán tart számot közérdeklődésre.

Polgármesterként fontosnak tartom, hogy csak hiteles információkat osszak meg a kerület közösségével, ezért a továbbiakban is olyan információkat tudok megerősíteni, amelyet hivatalos formában megkaptam, és amely továbbadására jogosultsággal rendelkezem.

A betegnek és családjának ezúton is mielőbbi gyógyulást és jó egészséget kívánok!

dr. Kiss László
polgármester