Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Dr. Kiss László levélben kéri dr. Kásler Miklóst: a harmadik kerületi orvosok kapják meg a szükséges mennyiségű oltóanyagot

2020. november 26., 09:16

Önkormányzatunkhoz az elmúlt hetekben rengeteg panasz érkezett. Dr. Kiss László felhívja a figyelmet arra, hogy vakcina hiányában kénytelenek voltak az előre egyeztetett időpontokat lemondani kerületünk orvosai, nem csekély konfliktust vállalva az oltást igénylőkkel. Nyomatékosan kéri a miniszter urat, hogy tegyen azonnali lépéseket a helyzet megoldása érdekében.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere, dr. Kiss László levélben fordult prof. dr. Kásler Miklóshoz, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteréhez.

Ebben felhívja a figyelmet arra, hogy a harmadik kerületben a háziorvosok zöme az influenza elleni védőoltások első igényelt mennyisége után nem, vagy csak esetlegesen jut hozzá a védőoltásokhoz. Mint írja: “Többen igen nagy körültekintéssel adtak időpontot az oltást igénylőknek, hogy a pandémia időszakában kerüljék a fertőzés lehetőségét. Ők a vakcina hiányában kénytelenek voltak ezeket az időpontokat lemondani, nem csekély konfliktust vállalva az oltást igénylőkkel.”

Dr. Kiss László hangsúlyozza, hogy a koronavírus-járvány következtében a kerület lakóinak körében is megnőtt az igény az ingyenes védőoltások iránt. A veszélyeztetett korosztály, az idősek és a gyermekek oltásának szükségességére külön is felhívja a figyelmet (ők a négykomponensű oltóanyagot igényelnék, írja, míg mindenki más a háromkomponensű oltóanyagot szeretné beadatni).

A kerületben élők egészségéért való jogos aggodalmának is hangot ad a polgármester, és nyomatékosan kéri dr. Kásler Miklóst, “tegyen határozott lépeseket annak érdekében, hogy a megfelelő mennyiségű oltóanyag minden azt igénylő harmadik kerületi háziorvos számára rendelkezésre álljon, és ezzel szolgálni tudják a praxisokban az oltást igénylő emberek egészségét”.

A teljes levél itt olvasható.