Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Dr. Kiss László polgármester átadta az “Óbuda legszebb karácsonyfája” verseny óvodai győzteseinek díját

2020. december 16., 13:12

Karácsonyfa-díszítő versenyre hívtuk idén is a kerületi óvodákat és általános iskolákat. A hétfői határidőig összesen 35 pályázat érkezett, melyek közül a szakmai zsűri választotta ki a legszebbeket. A nyertes óvodák a tegnapi napon át is vehették az oklevelet és az ezzel járó nyereményt, de minden résztvevő óvoda kapott ajándékot.

“Óbuda legszebb karácsonyfája” címmel idén is karácsonyfa-díszítő versenyt hirdetett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a kerületi óvodák és általános iskolák számára. A járványhelyzet miatt idén minden jelentkező csoport, illetve osztály a saját intézményében díszíthette fel a fát, amiről fotókat készítve vehettek részt a versenyben.

Összesen 10 általános iskolai osztály és 25 óvodai csoport jelentkezett, akiknek pályaműveit külön kategóriában bírálta el a tankerületi és önkormányzati munkatársakból álló bírálóbizottság. A kreativitást, a színvilágot, a díszek mennyiségét és minőségét, valamint az összhatást vizsgálták valamennyi feldíszített karácsonyfán.

Óvodai kategóriában a díjak átadására a tegnapi napon, december 15-én került sor dr. Kiss László polgármester részvételével.

Az “Óbuda legszebb karácsonyfája” verseny óvodai kategóriájának első helyezettje az Ágoston Művészeti Óvoda lett. A második helyezett az Óbudai Meseerdő Óvoda Pöttömház, míg a zsűri döntése alapján a harmadik helyet az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Kanóc Tagóvodája nyerte el. Különdíjban részesült a Budapest III. Kerületi Csalogány Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon.

Minden résztvevő emléklapot, valamint az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottai által készített, korosztályuknak megfelelő ajándékcsomagot kapott.

Az általános iskolai kategória nyerteseinek díjátadójára csütörtökön, december 17-én kerül majd sor.