Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

E-motorok a közbiztonságért

2019. augusztus 29., 12:14

Új, elektromos motorokkal gazdagodott Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének partőrsége. Az eszközök beszerzésének célja a Római-part és egyéb, nehezebben megközelíthető közterületek biztonságának javítása.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával két darab elektromos, japán gyártmányú motorkerékpárt szerzett be a közterület-felügyelet. A járművek rendelkeznek GPS jeladóval, egy töltéssel 110-120 kg-os vezető mellett 60 kilométer tudnak megtenni. Az elektromos eszközök csúcssebessége 50 km/h. A felügyelet a motorokat októberig szeretné üzemeltetni a Római-parton.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a helyszínen elmondta: az önkormányzat nagyon fontosnak tartja a Római-parton a közbiztonság megteremtését. Az új motorokkal könnyebben megközelíthetővé válnak nem csupán a Római-part, hanem a Pók utcai lakótelep, illetve a Hajógyári-sziget egyes részei is. Hozzátette: pár éve az önkormányzat gépjárműbeszerzéseinél törekednek arra, hogy elektromos, illetve hibrid járműveket szerezzenek be, de a Római, illetve a Hajógyári-sziget esetében kiemelten fontos, hogy környezetkímélő megoldásokat tudjanak találni.

“Jól vizsgázott és beváltotta a hozzá fűzött reményeket a Római-parton a partőrség, amelynek része a motoros hajó, az irodakonténer, és az elektromos autó. A további fejlesztés érdekében  nagyobb kapacitású, terhelést bíró, ugyanakkor környezetbarát eszközöket vetünk be- mondta el Rácz Péter, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének igazgatója.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének járőrei, Partőrségének konténerirodája a Kossuth Lajos üdülőpart 128. számmal szemben található, az elektromos autó és a motorok pedig állandó mozgásban vannak a Római-parton.