Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ebben az évben háromszáz fenyőfát ajándékoztunk rászoruló kerületi családoknak

2021. december 17., 12:14

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az idei adventi adománygyűjtő, illetve adományosztó akciójának keretében fenyőfával is segíti a nehéz helyzetben lévő kerületi családokat. Háromszáz darab fát osztott ki Óbudai Családi Tanácsadó és Gyerekvédelmi Központunk.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyerekvédelmi Központ ebben az évben is tartott fenyőfaosztást rászoruló családok számára. Önkormányzatunk háromszáz darab fa adományozásával igyekszik szebbé tenni rászoruló kerületi családok karácsonyi ünnepeit.

A központ két telephelyén, a Kelta utcában 100 darab, a Váradi utcában pedig 200 darab lucfenyőt vehettek át az érkező kerületi lakosok. A fenyőfák december 16-i, Váradi utcai átadásán dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere is részt vett.

A fenyők átvételére különböző időpontokban hívták meg az ügyfeleket, akik a telephelyek udvarán, a szabadban vehették át a becsomagolt fákat. Mint Szalai-Komka Norbert, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyerekvédelmi Központ intézményvezetője elmondta, ezzel is a járvány terjedésének megelőzéséhez kívánnak hozzájárulni.

A központ telephelyein már gyűlnek önkormányzatunk idei, Fő téri adománygyűjtési akciójára érkező tárgyi adományok is, amelyekből a központ munkatársak hamarosan csomagokat készítenek és átadják a nehezebb helyzetben lévő harmadik kerületi lakosoknak, családoknak, illetve eljuttatják az Oltalom Karitatív Egyesület számára, mely szervezetnek szintén gyűjtöttünk idén. A harmadik kerületi Jó Pásztor Anyaotthon számára pedig pénzbeli felajánlásokat vártunk és továbbítunk ebben az évben.

Köszönjük minden adományozó kerületi lakónak, szervezetnek, intézményeink munkatársainak, akik hozzájárulnak, hogy közösen tehessük szebbé rászoruló kerületi lakosok, családok számára az ünnepeket.

 

Háromszáz becsomagolt lucfenyőt adtunk át kerületi családoknak

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ két telephelyén folyt a fenyőosztás, dr. Kiss László polgármester a Váradi utcába látogatott el

Ebben az évben két segítő szervezet számára gyűjtöttünk tárgyi adományokat

Szalai-Komka Norbert intézményvezető elmondta, hamarosan kezdik az adományok csomagokba rendezését