Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egészségnap a kisgyermekes családoknak

2016. október 6., 09:13

A Kisgyermekes Családok Egészségnapját immár 12. alkalommal az Anyatej Világnapja alkalmából szervezte meg Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata az Óbudai Kulturális Központban.

Az idei évben is nagyon sok óbudai család és várandós látogatott el erre a kora őszi rendezvényre az ÓKK-ba. A megnyitó az Óbuda Hétpettyes Óvoda vidám előadásával kezdődött. Perjési Zsuzsanna, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata megbízott intézményvezetője köszöntötte a rendezvényre érkező vendégeket. Köszöntő beszédet mondott Harsányi Kornélia kerületi tisztifőorvos asszony is.

A hagyományoknak megfelelően, – mint minden évben – most is e rendezvény keretében köszöntötték a kerület anyatejadó anyáit az Anyatej Világnapja alkalmából. A Heim Pál Kórház Anyatejgyűjtő Állomására legtöbb női tejet leadó óbudai édesanyák ajándékcsomagot vehettek át. A díjazottak az idei évben: Oberholzer Zsófia, Cseszlai-Zsupanek Orsolya, Balogh Erika

Az idei évben is számos kerületi szakorvos, gyermekgyógyász is erősítette a rendezvény szakmai színvonalát, így a családoknak idén is lehetőségük nyílt arra, hogy a gyermekek nevelése, gondozása során felmerülő kérdéseiket közvetlenül beszélhessék meg a szakemberekkel. Résztvevő szakemberek: Dr. Hoffmann Ildikó gyermekgyógyász, neonatológus, Dr. Remsey Zsuzsanna gyermekfogszakorvos, Dr. Ragó Zsuzsanna allergológus, Dr. Kovács Gabriella homeopátiás orvos, Dr. Munk Julianna betegjogi képviselő, Kertész Ágnes konduktor. A szűrővizsgálatokról – a védőnői szolgálat munkatársai mellett – a Szent Margit Rendelőintézet orvosai gondoskodtak.

Emellett bemutatkoztak a védőnői tanácsadók babba-mama klubjai, lehetőség nyílt egy kis betekintésre a baba-masszázs fogásaiba és nagy hangsúlyt kapott a csecsemő- és kisdedtáplálás is. Ennek keretében nem csak tanácsadásra volt lehetőség akár a reformétkezéssel kapcsolatban, hanem meg is lehetett kóstolni a legkisebbeknek szánt ételeket.

A szakmai programokat a kerületi szociális intézmények bemutatói egészítették ki, az Óbudai Egyesített Bölcsődék bölcsődevezetői segítséget nyújtottak a közösségbe szoktatással kapcsolatban, az Óbudai Családi Tanácsadó munkatársai a szociális támogatások rendszeréről nyújtottak tájékoztatást, emellett idén is megtekinthették és megvásárolhatták az Óbudai Rehabilitációs Központ foglalkoztatottjainak saját készítésű dísztárgyait.

Óbudai-Békásmegyer Védőnői Szolgálata egész évben kínálja ingyenes programjait a kisgyermekes családok számára, melyekről folyamatosan tájékozódhat a www.obudaivedonok.hu oldalon.

Kisgyermekes Családok Egészségnapja