Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egy éve, hogy közösen megvédtük a Hajógyári-szigetet

2021. július 8., 09:52

Éppen ma egy éve, 2020. július 8-ára szervezett békés demonstrációt az Óbudai Kutyások Egyesülete és a Hajógyári Kutyások közössége, hogy közösen álljunk ki és védjük meg a Hajógyári-szigetet a kormány által tervezett gátépítés és fakivágások ellen. A tiltakozáson dr. Kiss László is beszédet mondott.

Köszönjük a szervezőknek és mindenkinek, aki eljött és csatlakozott hozzánk a Nagyréten.

Az esemény célja az volt, hogy megvédjük a Hajógyári-sziget fáit, továbbá hogy a terület továbbra is a pihenni és sportolni vágyóké, a kutyásoké, a családoké legyen.

A civil összefogáshoz és az élőlánchoz dr. Kiss László polgármester, Szabó Tímea, kerületünk országgyűlési képviselője, valamint Budapest Főváros Önkormányzata is csatlakozott, valamennyien azt kérték a kormánytól, álljon el a Hajógyári-szigettel kapcsolatos terveitől. A WWF Magyarország online petíciót is indított.

Az árvízvédelmi mű létesítésére vonatkozó környezeti hatásvizsgálati eljárás megszüntetéséről szóló szeptember 23-i végzés alapján azt mondhatjuk: az élőlánc és az összefogás sikeres volt, megvédtük a Hajógyári-szigetet, közösen meg tudtuk akadályozni a kormány környezetkárosító terveit.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat továbbra sem támogat semmilyen, a harmadik kerületi zöldfelületeket csökkenteni szándékozó, a környezetet veszélyeztető beruházást, és továbbra is elkötelezett a Hajógyári-sziget védelme mellett.