Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

2016. augusztus 5., 11:09

A héten elindult az önkormányzat új sportprogramja, a közösségi torna. A kedden és csütörtökön, a Flórián illetve a Csobánka téren tartott ingyenes átmozgató torna október 31-éig tart. (videó)

Kozma Zsuzsanna fitneszedző idősebbeket és fiatalabbakat is megmozgatott a szabadtéri rendezvény első két alkalmával. A főként nyújtó, fitten tartó gyakorlatsorokat szívesen végezték a résztvevők.

közösségi torna a Flórián téren
közösségi torna a Flórián téren

Az önkormányzat célja az volt a program beindításával, hogy egy újabb aktív eszközzel járuljon hozzá a kerületiek egészségének megőrzéséhez. Az Óbudai Sport Kft. által szervezett Szabadidő, szeretem 2016! sportprogram- sorozata, amely intenzívebb sportolásra ad lehetőséget az év folyamán, most ezzel a statikusabb, de hasonlóan hatékony mozgásformát kínáló programmal is kiegészül. A gyakorlatsorok helyes és pontos elvégzését segíti az edző szakmai útmutatása torna közben ezzel garantálva, hogy ne történjen sérülés és valóban az egészségmegőrzést szolgálja.

Aki ennél többre vágyik és inkább erősíteni szeretne, vagy saját tempóban szeretne tornázni, azoknak ajánljuk figyelmébe a 2012 óta folyamatosan létesített, évente 4 új helyszínnel bővített 21 fitneszparkot, amelyek némelyikében rekortan futókör, vagy streetwork out eszközök is találhatók.

A keddenként és csütörtökönként tartott torna kedden és csütörtökön reggel 8-8.45 óráig tart. A tervek szerint ebben az évben október 31-éig látogatható a program. A jövőt tekintve a visszajelzéseket, igényeket figyelembe véve változtat majd az önkormányzat esetlegesen, mind az időpontot, mind pedig a gyakoriságot tekintve.

Tekintsék meg videós összeállításunkat!