Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egy perc csend március 24-én, 12 órakor a koronavírus áldozataiért

2021. március 23., 12:24

Budapest is csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, és holnap, március 24-én déli 12 órakor egy perc némasággal emlékezik meg a koronavírus-járvány áldozatairól, valamint mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a járvány következményeit.

Március 24-én délben egy percre megáll a közösségi közlekedés is Budapesten, hogy osztozzunk azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány.

Ezzel a gesztussal szeretnénk megköszönni mindazok munkáját is, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal: orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek, továbbá azoknak is, akik gondoskodnak rólunk, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városainkat és Magyarországot. Hálával tartozunk nekik.

Az egyperces csend gesztusa nem csökkenti a gyász fájdalmát, nem enyhíti a sok szenvedést, amit a járvány és annak következményei okoznak. De talán alkalmas arra, hogy emlékeztessük magunkat: nem törődhetünk bele, nem fásulhatunk bele a nap mint nap közölt drámai adatokba. Mert az adatok, a számok, a statisztikák mögött sorsok és emberek vannak, emberek, akik szerettek, és akiket szerettek. A hiányuk pótolhatatlan, emlékezni rájuk, osztozni a szeretteik gyászában kötelesség.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk közösségünkre!

Aki pedig teheti, március 24-én délben csatlakozzon az egyperces csend kezdeményezéshez – nem csak Budapesten.