Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egy Róka-hegyi építkezés miatt a közösségi médián keresztül adtak sokan hangot felháborodásuknak

2018. október 18., 17:00

A közfelháborodásra okot adó ürömi építkezés kapcsán, illetve az ennek nyomán beérkezett újságírói megkeresésék, valamint a téves információk tovább terjedésének megakadályozása érdekében Bús Balázs polgármester is állást foglalt.

A napokban a közösségi média felületein látott napvilágot és keltett felháborodást az a Róka-hegyi építkezés, amely Óbudáról is jól látható. A terület adottságaiból adódóan nehezen megállapítható, hogy az építkezés melyik önkormányzat közigazgatási területén van, ki adott rá engedélyt. El is indultak a találgatások, hiszen a laikusok számára is az vélelmezhető, hogy természetvédelmi tájon helyezkedik el az építmény.

Itt szeretnénk megerősíteni, hogy az építkezés nem a III. kerületi önkormányzat területén van, az közigazgatásilag Ürömhöz tartozik. Ennek értelmében az építési engedélyt Pilisvörösvár Város Polgármesteri Hivatal Építéshatósági Osztálya adta ki, az építkezés szabályosságát pedig a szentendrei építésfelügyeleti hatóság ellenőrizte, vagy áll módjában ellenőrizni.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere, mint ahogy az már több, korábbi nyilatkozatából is kiderül, nem támogatja Üröm azon területfejlesztéseit, amelyek előfeltételeként külterületeket belterületbe vonnak, így a kiépülő lakóterület infrastrukturális szükségleteinek terhei, illetve az általa megnövekvő forgalom Budapestet, közvetlenül pedig Óbudát terhelik.

Tovább fontos hangsúlyozni, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata határain belül nem történhet úgy területfejlesztés, építkezés, hogy az ne feleljen meg a természetvédelmi és tájképi szempontoknak mindamellett, hogy a további szükséges engedélyekkel is rendelkezik minden esetben.

Bús Balázs polgármester állásfoglalása teljes egészében ITT olvasható.

 

Kapcsolódó tartalom: