Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A cél a pozíciók betöltése hiányszakmákban

2018. október 14., 08:00

Egyesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alá tartozó Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola valamint az MMSZ Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola.

A Kelta jogutódjaként is működő összevont intézményben az idei tanévtől továbbra is két helyszínen folyik az országszerte komoly emberhiánnyal küzdő szociális gondozó és ápoló, valamint a pincér és szakácsképzés – az összeolvadásból mind a diákok, mind az ott dolgozó pedagógusok profitálnak.

A szakma megszerzése után azonnali munkakezdési lehetőségekkel, a leghasznosabb, legcsábítóbb gyakorlati helyekkel és piacképes tudást kínálva kezdi meg új, közös működését a két intézmény. A piacképes jelző ez esetben még fokozottabban érvényes: a felmérések alapján mindhárom szakma komoly emberhiánnyal küzd – a Magyar Közlöny 2018-as adatai jól mutatják, hogy az átlag 30 százalékos béremelés ellenére mennyi a betöltetlen állás, és mennyire várják továbbra is a hazai vállalatok és cégek például a gyakorló ápolók és a konyhai dolgozók jelentkezését. Ezen szakmákat próbálja szakemberekkel feltölteni a Máltai Szeretetszolgálat. Ennek egyik lépése a két szakképző hely praktikus és ésszerű, az oktatás mindennapjainak megkönnyítését célzó egyesítése, melynek eredményeképp továbbra is két épületben, de centralizáltabb, ennek köszönhetően átláthatóbb körülmények között folyhat a tanítás.

Fontos kiemelni: a Máltai Szeretetszolgálat szellemiségét követő intézmény ezek után is szívesen látja a hátrányos helyzetű fiatalokat is.