Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egyéves a kenyérbérlet, folytatódik a program

2015. október 15., 16:05

2014 októberében indította útjára az önkormányzat és a Máltai Szeretetszolgálat a „Mindennapi kenyerünk” nevű programját. A program keretében az elmúlt egy évben havonta átlagosan 80 rászoruló család kapott egy-egy kenyérbérletet.

2014 októberében indította útjára a Máltai Szeretetszolgálat a „Mindennapi kenyerünk” nevű programját. A program keretében havonta átlagosan 80 rászoruló család kapott egy-egy kenyérbérletet. A bérlet segítségével a családok a Zápor utcai pékségében a fél kiló kenyeret 50.-, az egy kiló kenyeret pedig 100 Forintért vásárolhatták meg.

MTI Fotó: Kallos Bea
MTI Fotó: Kallos Bea

Az Óbuda Békásmegyer Önkormányzata által támogatott és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által koordinált akció sikerét jelzi, hogy egy év alatt már több mint 1000 bérlet került kiosztásra. Az akció keretében, az elmúlt egy év alatt:
• a havonta kiadott bérletek száma 79-126 db között mozgott,
• az akcióban részt vevő családok száma 64-120 között változott,
• a családok összesen 6045,5 kg kedvezményes félbarna és fehér kenyeret vásároltak, amely
„átszámolva” 12 091 db félkilós kenyérnek felel meg. (Összehasonlításképpen: Ennyi kenyérrel körbe lehet keríteni az egész Óbudai- szigetet!)

A „Mindennapi kenyerünk” akció tovább folytatódik. A programhoz az a kerületben bejelentett lakóhellyel rendelkező óbudai lakos csatlakozhat, aki:
a) legfeljebb havi 90 000 Ft nyugdíjjal rendelkezik, vagy
b) az Önkormányzat által megállapított rendszeres települési támogatásban, vagy a Kormányhivatal által megállapított foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesül, vagy
c) regisztrált álláskereső, vagy
d) közfoglalkoztatásban foglalkoztatott, vagy
c) 3, vagy több gyermeket nevel.

Az akcióról bővebb felvilágosítás Tapasztó Gábor családgondozótól kérhető a +36 20 20 576 89 76-os telefonszámon, vagy a cstan.info@kszki.obuda.hu címen.