Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egyházi pályázat az Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódóan

2019. április 30., 08:56

Márciusban a képviselő-testület döntött arról, hogy polgármesteri hatáskörben írja ki és bonyolítja le az önkormányzat az Ars Sacra egyházi pályázatot. Óbuda-Békásmegyer ezen a pályázaton keresztül támogatja azokat az egyházakat, amelyek a kerület illetékességi területén vannak bejegyezve, és amelyek részt kívánnak venni az Ars Sacra Fesztiválon.

Az Ars Sacra Fesztivál az Ars Sacra Alapítvány által szervezett, minden év szeptember harmadik hétvégéjétől 9 napon át tartó ingyenes rendezvénysorozat. Az idei évben az Ars Sacra Fesztivál 2019. szeptember 14-22. között kerül megrendezésre. Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül kerül megrendezésre a Nyitott Templomok Napja is, 2019-ben szeptember 14-ére esik e jeles nap. Az Ars Sacra Fesztivál célja, hogy értékes művészi rendezvényeken keresztül találkozzon a mai kor embere a hagyományos európai kultúrával. Az idei év mottója: „Legyetek mindnyájan egy!” (Jn 17,21)

A fesztiválra olyan új, vagy már meglévő, a történelmi egyházakhoz kapcsolható művészeti programokkal lehet jelentkezni, amely a rendezvény idején ingyenesen látogatható. A csatlakozás regisztrációhoz kötött, regisztrálni a www.ars-sacra.hu oldalon a program feltöltésével lehet 2019. július 15-ig.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a 2019. évi költségvetésről szóló 1/2019. (II. 15.) önkormányzati rendeletében 5 millió forintot irányzott elő az Ars Sacra Fesztivál – egyházi támogatásra, azzal a céllal, hogy pályázati úton támogathassa a III. kerületi egyházak részvételét mind az Ars Sacra Fesztiválon, mind a Nyitott Templomok Napján.

A pályázatok benyújtásának tervezett határideje 2019. május 17., az elbírálási határidő 2019. június 15.

Részletek: ITT.