Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egymás kulturális értékeivel gazdagodva – Együttműködési megállapodást írtunk alá egy magyarországi kínai alapítvánnyal

2021. augusztus 30., 16:42

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá a hazai bejegyzésű HC Nemzetközi Televíziós Alapítvánnyal, amelyet többek között kínai magánszemélyek alapítottak. Az összefogás kiemelt célja kulturális, oktatási és sportprogramok közös megvalósítása.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat részéről a megállapodást Béres András kulturális feladatokért felelős alpolgármester írta alá, a kínai felet Huang Szilvia, az alapítvány kuratóriumának elnöke képviselte. A nemzetközi televíziós alapítvány tíz éve, azaz alapítása óta aktív résztvevője a magyarországi kulturális életnek.

Önkormányzatunk elkötelezett abban, hogy a Magyarországon és kerületünkben azokkal a nemzetiségekkel is partneri viszonyt alakítson ki, amelyek nem jogosultak nemzeti kisebbségi önkormányzatok létrehozására, mégis nagy számban élnek és dolgoznak kerületünkben, amelyet új otthonuknak tekintenek.

Óbuda-Békásmegyer területén jelentős számban élnek kínai nemzetiségű lakosok is. Számukat a kínai egyesületek 2-3 ezer főre becsülik.

A mostani együttműködési megállapodások aláírói különös hangsúlyt helyeznek a kulturális, oktatási és sportprogramok közös megvalósítására. A közös munka részének tekintik az esélyegyenlőség előmozdítását és a fenntartható fejlődés érdekében tett lépéseket is.

Ahogyan Béres András alpolgármester fogalmazott, önkormányzatunk célja valódi tartalommal megtölteni ezt az együttműködést, hogy általa közösségeink egymást megismerve egymás kulturális értékeivel kölcsönösen gazdagodhassanak.