Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egymilliárd forint sorsáról dönthetnek közvetlenül a budapestiek a részvételi költségvetés keretében

2020. október 6., 16:22

Budapest vezetése a város februárban elfogadott költségvetésében 1 milliárd forintot különített el az októberben indult részvételi költségvetés projektjeire, amelyben a lakosoktól várnak olyan fejlesztési javaslatokat, amelyeket szakmai és jogi kontroll után a városvezetés megvalósít. 

Kerpel-Fronius Gábor, részvételiségért és okosvárosért felelős főpolgármester-helyettes, a Momentum politikusa elmondta: „A részvételiség, az állampolgári bevonódás és aktivitás erősítése a városvezetés egyik legfőbb célja. Szélesre kell tárni a Városháza ajtaját az alulról érkező ötletek, javaslatok, kritikák előtt, és nem a budapestiek feje felett, hanem velük együtt kell meghatározni, merre fejlődjön a főváros a XXI. században.”

Az összeg felét egész Budapestet, de legalább három kerületet érintő fejlesztésekre szeretnék fordítani, a másik felét pedig egyenlő arányban kifejezetten szociális, illetve fenntarthatósághoz kapcsolódó beruházásokra.

„A kísérletező, bátor, az állóvizet felkavaró megközelítés talán meglepő lehet, de meggyőződésünk, hogy ezzel nem csupán a városvezetést hozzuk közelebb a budapesti polgárokhoz, de általában is hozzájárulhatunk a demokrácia minőségének javításához” – tette hozzá a főpolgármester-helyettes.”

A megvalósításra javasolt ötleteket az otlet.budapest.hu oldalon várják. A megszavazott ötleteket megvalósítják.

Változás! A részvételi költségvetésről szóló lakossági tájékoztató fórumot online eseményként tartjuk meg

Az eredetileg az Óbudai Kulturális Központba tervezett lakossági tájékoztató fórumot és társasjátékot a járványhelyzetre való tekintettel internetes formában rendezzük meg november 11-én, szerdán 18 órakor. Csatlakozzon Ön is, várjuk szeretettel! A változás ne szegje kedvét senkinek, törekszünk arra, hogy a lehető legkényelmesebb formában vehessen részt mindenki, és az esemény is teljes értékűen elérje célját.