Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egyre többen a páston

2013. február 11., 23:50

Az Óbudai Fless Sportegyesület évek óta sikeresen oktatja a vívni vágyó fiatalokat. Szilágyi Áron olimpiai győzelme rengeteg gyereket tett kíváncsivá, hogy megismerje a vívást. A terem lassan kicsinek bizonyul, míg a bajnoki eredményeik száma nő.

fless2

Az Óbudai Fless SE életében két tényező okozott jelentős változást az elmúlt időszakban- olvasható a Totalsport.hu oldalon. A vívó egyesület az Önkormányzat támogatásával és az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft–vel karöltve lehetővé tette, hogy főállásban is foglalkoztathassanak szakedzőt. A sokasodó jelentkező miatt ez már elengedhetetlen volt. Áron sikere miatt a toborzásra nem kellett jelentős energiát fordítani, hiszen számos gyereket sarkalt az olimpiai győzelem.  Az ifjú tehetségek olyannyira megszerették a vívást a minőségi munka által, hogy a kezdeti lelkesedés nem csökkent, alig volt lemorzsolódás. Az iskola terme lassan szűkösnek bizonyul, az eredményeken ez azonban mit sem ront.
Tavaly sikerült egyéni junior bajnoki címet szerezniük női párbajtőrben, míg a csapat második lett. Az utánpótlás Európa Bajnokságon a magyar csapat bronzérmes lett, melynek tagja volt a Fless SE vívója, Kolczonay Anna is. Az Egyesület tagjai diákolimpián is sikeresen szerepeltek, a győztes csapat tagjai voltak. Az eredményes utánpótlás munkát bizonyítja, hogy az idei junior O.B. női bajnoka Gonda Borbála valamint a fiúknál bronzérmes Hudek Dávid a Flessben kezdte a vívást, korosztályos magyar bajnokok lettek.

Meghívottként edzéseket tart Kopetka Béla mesteredző, az olimpiai ezüstérmes Imre Géza és az olimpikon Szász Emese edzője.

Óbudai Fless Sportegyesület

Telefonszám: 06 20 338 33 33, Kovács Attila 06703973999
E-mail cím: obudaifless@freemail.hu; alibacsi@citromail.hu
Intézményvezető: Kolczonay István, szakosztály vezető, Kisbalázs Erzsébet, elnök
Cím: 1038 Fodros Iskola Fodros u. 46-48.

Forrás: Totalsport.hu