Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egyre többen tartják be a járvány miatt elrendelt korlátozó szabályokat

2020. november 15., 15:20

A kötelező maszkviselés, az este 8 óra utáni kijárási tilalom vagy a kutyát sétáltatóknak a lakhelytől számított 500 méter betartása egyre fegyelmezettebben megy, de szabálysértés miatt így is több száz esetben történt rendőri intézkedés.

A járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese megerősítette vasárnap a közmédiának, hogy a rendőrség tapasztalatai alapján a lakosság egyre nagyobb arányban követi a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó szabályokat. Kiss Róbert közölte: eddig 147 település önkormányzata rendelt el közterületi maszkviselést, a rendőröknek pedig szombaton 267 esetben kellett intézkedniük a szabályok figyelmen kívül hagyása miatt.

Mióta a közterületi maszkviselés kötelező lett, összesen 823 emberrel szemben kellett fellépniük a rendőröknek.

Kiss Róbert szerint a közösségi közlekedés során is egyre többen tartják be a szabályokat, a kijárási tilalom megsértése miatt pedig 530 esetben történt rendőri intézkedés. Az emberek megértették, hogy a korlátozások a járvány elleni védekezést segítik, mondta.

Hét szabályszegő kutyasétáltató a megengedett 500 méternél távolabbra ment, 44 ember pedig a közterületi csoportosulás, gyülekezés szabályait sértette meg. Emellett szombaton két budapesti vendéglátóhely hétnapos bezárásáról döntöttek a maszkviselési szabályok megsértése miatt.