Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Egyszerre több kerületi intézményből is jelentettek koronavírus-fertőzést

2020. november 18., 19:14

Több önkormányzati fenntartású óvodából és egy bölcsődéből is jelentették, hogy pozitív lett a koronavírustesztje egy-egy kollégájuknak, valamint egy óvodásnak is. A polgármester elrendelte az azonnali intézkedéseket.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a közösségi oldalán jelentette be, hogy egyszerre több óvodai, bölcsődei dolgozó és sajnos egy óvodás pozitív koronavírustesztjéről is tájékoztatást kapott.

  • Az Ágoston Művészeti Óvoda egy munkatársának koronavírustesztje pozitív lett. A kolléga péntek délelőtt, november 13-án járt utoljára az intézményben, maszkot folyamatosan viselt. Egy, az óvodába járó gyermeknek is pozitív lett a koronavírustesztje. Ennek kapcsán további járványügyi intézkedések várhatóak az intézményben.
  • Egy, az Óbudai Meseerdő Óvoda Pöttömház épületében dolgozó munkatársunknak is pozitív lett a teszteredménye. Ő szintén november 13-án járt utoljára az intézményben.
  • Az Arató Bölcsőde egy munkatársának is pozitív teszteredménye. Ő is 13-án dolgozott utoljára.
  • Az Óbudai Mesevilág Óvoda Cseppke tagóvodájának egy dolgozója is jelezte, hogy Covid-19-tesztje pozitív lett. Ő 11-én, szerdán dolgozott utoljára.
  • Az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Vitorla utcai épületében újabb dolgozónak lett pozitív a tesztje. Munkatársunk is 13-án járt az intézményben utoljára.

Az érintett állami szervek, a dolgozók és a szülők tájékoztatása megtörtént. A polgármester elrendelte az érintett csoportszobák és öltözők soron kívüli fertőtlenítését, ami meg is történt. Az intézmények alkalmazottainak az önkormányzat újra felhívta a figyelmét arra, hogy bármilyen betegség esetén azonnal értesítsék a háziorvosukat.

Valamennyi érintett dolgozó, valamint az oda járó gyermekek és családjuk biztonsága érdekében az Országos Tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények befejezték a lehetséges kontaktok felkutatását.

Az óvodák biztonsága érdekében eddig is számos intézkedést tett az önkormányzat, de rendszeresen áttekinti a tennivalókat.

Az óvodai programok esetén további korlátozások várhatóak a korábbi években megszokottakhoz képest. Kérjük mindenki megértését, a gyermekeink védelmében kerül sor erre.

Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti.

Polgármesteri utasítás alapján módosításra került az intézmények házirendje is. Ez szigorította az intézményekben történő maszkviselés rendjét. Kérjük a maszkviselési és a távolságtartási szabályok betartását, valamint a kézmosási és fertőtlenítési szabályokat!

Ha betegek vagyunk, ne menjünk közösségbe, forduljunk a háziorvosunkhoz.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk közösségünkre!