Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Együtt a kerület színes kulturális életéért – Önkormányzatunk együttműködési megállapodást írt alá a hazai vietnámiak egyesületével

2021. augusztus 30., 17:18

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá a Magyarországi Vietnámiak Egyesületével. Kifejezve, hogy együtt kívánnak működni a kerület kulturális, oktatási, nemzetiségi és sportéletének gazdagításában, valamint a kerületben élő vietnámi nemzetiségű lakosok támogatásában hagyományaik ápolásában és megismertetésében.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat részéről a megállapodást Béres András alpolgármester írta alá, a Magyarországi Vietnámiak Egyesületét pedig dr. Phung Kim San alelnök képviselte. Az egyesület fennállása óta aktív résztvevője a hazai civil és karitatív életnek, fő célkitűzése többek között a vietnámi emberek magyarországi társadalmi beilleszkedésének támogatása.

Önkormányzatunk elkötelezett abban, hogy Magyarországon és a kerületünkben azokkal a nemzetiségekkel is partneri viszonyt ápoljon, amelyek nem jogosultak ugyan nemzeti kisebbségi önkormányzatok létrehozására, mégis nagy számban élnek és dolgoznak Óbuda-Békásmegyeren, amelyet új otthonuknak is éreznek.

Budapesten a harmadik kerületben is élnek vietnámi nemzetiségű lakosok, emellett számos vietnámi érdekeltségű vállalkozás is működik Óbuda-Békásmegyeren.

A megállapodásban a felek nagy hangsúlyt helyeznek a közös kulturális, oktatási és sportprogramok megvalósítására, valamint a vietnámi nemzetiségű lakosok hagyományainak ápolására, e kulturális értékek megismertetésére. Ahogyan Béres András alpolgármester fogalmazott, a cél az, hogy az együttműködési megállapodást valódi tartalommal töltsük meg, hogy az ne csupán egy szerződés, egy-egy kitett címer legyen, hanem valóban kölcsönösen megismerjük egymást, és együtt támogassuk kerületünk és közösségeink életét.