Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elbúcsúztunk a nálunk nyári diákmunkát vállalóktól – Emléklappal is megköszöntük a segítségüket

2021. augusztus 31., 14:14

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is részt vett a „Nyári diákmunka” elnevezésű munkaerőpiaci programban. Július és augusztus hónapokban tizenhat fiatalt fogadtunk.

Önkormányzatunk egy munkaerőpiaci program résztvevőjeként segítetteaz  I., II. és III. kerületi, 16–25 év közötti, nappali tagozatos diákok nyári foglalkoztatását. Tizenhat diák vállalt munkát július 1-jétől augusztus 31-ig Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatban és az önkormányzati fenntartású intézményekben.

„Reméljük, olyan ismeretekkel és tapasztalatokkal lettek gazdagabbak a nálunk töltött időben, amelyek hasznosak lesznek a hivatásukban. Köszönjük szépen a munkájukat – mondta dr. Kiss László polgármester a programot záró rendezvényen, amelyen emléklapok átadásával is megköszöntük a tanulók nálunk végzett munkáját. – Jövőre visszavárjuk Önöket!”

A „Nyári diákmunka” elnevezésű munkaerőpiaci program az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálása mellett Budapest Főváros Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Kerületi Hivatalok Foglalkoztatási osztályainak együttműködésével valósult meg. A programban a diákok legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatási jogviszonyban a jelenleg folytatott tanulmányaiknak megfelelő adminisztratív feladatokra vagy könnyű fizikai munkára jelentkezhettek.