Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Élet az Óbudai Nordic Walking Klubban

2015. október 17., 08:00

2015.10.18-tól az edzések vasárnapi napokon 10.00 -11.00 óráig tartanak. A klub életéről, működéséről Szedlák Gábor edzőt kérdeztük.

Az Óbudai Nordic Walking Klub 2014 áprilisában kezdte meg működését. Az alapötletnek az Óbudai Szabadidőpark kellemes erdős adottságai szolgáltak, továbbá az, hogy teret adjunk a természetjárás adta kikapcsolódás lehetőségének. Igaz, ezt a sportot űzheti minden korosztály, de a senior korúaknak is szeretnénk egy lehetőséget adni, hogy egy csapathoz tartozás élményével és a rendszeres testmozgással tartsák karban testüket-lelküket. A Klub jelenleg 15-20 fő részvételével működik.

Itt az őszi-téli szezon, az edzések időpontjai is módosulnak, 2015.10.18-tól az edzéseket vasárnapi napokon 10:00 -11:00 óra között tartják.

SzGábor_II Nordic WalkingA klub működéséről és a sportágban szerzett tapasztalatairól Szedlák Gábort, az Óbudai Nordic Walking Klub edzőjét kérdeztük.

Miért és hogyan kezdett el foglalkozni a Nordic Walking sportággal?

1998-ban többedmagammal megalakítottuk a Sirály Életmód Sport Egyesületet, ahol a kezdetek óta elnökként is tevékenykedem. Egyesületünk a szabadban végezhető szabadidősportok lelkes híve, így amikor a Magyar Szabadidősport Szövetség 2009-ben meghirdette a Nordic Walking oktatói tanfolyamot, természetesnek tűnt, hogy nekem ezt el kell végeznem, s így a futó és triatlon szakosztályon belül egy újabb, a külföldön már egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Nordic Walking-al kiegészülhetett tevékenységünk. Szerencsére teremben még nem végezhető – említi mosolyogva Gábor – csakis a friss levegőn! Ez az az óriási előny, amely lehetővé teszi, hogy a természetjárás ilyen módján örömünket leljük és éljünk az erdő adta szabadság lehetőségével.

2010-ben edzői képesítést szereztem, azóta heti rendszerességgel tartok tanfolyamokat, új kihívásként pedig szíves örömest vállaltam el az Óbudai Nordic Walking Klub vezetését.

Hogyan zajlik egy foglalkozás a Klubban?

Az edzések 60 perc időtartamúak, bemelegítő tornával kezdjük, az óra felénél 5 perc légző gyakorlatot tartok, ezt újabb séta követi, zárásképpen pedig levezető gyakorlatok következnek. Természetesen közben folyamatosan figyelemmel kísérem a tagok mozgását, technikáját és ahol kell, ott javítok.

Csatlakozzanak bátran, mert tudják: egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel…!