Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elhanyagolt területet újítanak fel a Csillaghegyi Strandon

2016. november 3., 09:18

A strand területén tervezett építési munkákra a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. közbeszerzési eljárást írt ki, és cáfolják azt a felröppent hírt, miszerint a területen védett fákat vágnának ki.

Az egyik hírportálon megjelent indormáció szerint a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő BGYH Zrt. közbeszerzést írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén létrehozandó sípálya, valamint futballpálya építésére, üzemeltetésére és hasznosítására. A koncesszió teljes becsült értéke 685,9 millió forint. A Római után a Csillaghegyi a főváros második legrégebbi strandja. A strand területének jelentős részét öreg fák borítják, amelyek jó részét a hírportál közlése szerint ki kell majd vágni.

A BGYH Zrt. közleménye azonban cáfolja a fakivágásról szóló hírt, mert szerintük a területen nincsenek értékes fák, hanem az elhanyagolt, cserjés, bokros területet kívánják rendbe tenni. „Társaságunk a meglévő, használaton kívüli és nagymértékben elhanyagolt sport funkciójú területeket (nagypályás futballpálya, salakborítású futópálya körökkel és aszfaltos teniszpályák) kívánja új hasznosítás alá vonni. Elsődleges tervezési szempont, a területek rendezése és a nagyközönség számára hasznossá tétele. Társaságunknak nem célja a fakivágás, hanem az elhanyagolt, több évtizede gondozatlan cserjés, bokros terület rendbetétele. Előzetes felméréseink szerint, védett fa a területen nem található, a rendezés menetét, a koncessziós eljárás nyertesével kívánjuk meghatározni.”