Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elhárították a problémát, újra működik a parkolási rendszer

2015. október 1., 12:05

Technikai problémák miatt a ma reggeli órákban nem lehetett Óbuda Kártyával parkolást indítani a fizető övezetekben. A reggeli órákban kiszabott bírságokat ezért töröljük.

Informatikai probléma okozta a belső-óbudai fizetőparkolás ma reggeli működési zavarait, Óbuda Kártyával ezért nem lehetett kedvezményes parkolást indítani. A városkártyával indított tranzakciók ráadásul működési problémákat okoztak a parkolóautomatáknál is, így érmével sem lehetett jegyet vásárolni. A szakemberek már elhárították a hibás működést okozó informatikai zavart, a rendszer 11:30-óta hiba nélkül üzemel a 4-es és az 5-ös zónában is.

A hibás működés miatt többen nem tudtak parkolójegyet vásárolni vagy Óbuda Kártyával kedvezményes parkolást indítani, voltak, akik ezért bírságot is kaptak. A hiba észlelését követően a bírságolást azonnal leállítottuk, és a mai napon az összes délelőtti, azaz a reggel 8 és 11:30 óra között kiszabott bírságokat központilag töröljük. A büntetést kapott autósoknak semmi teendőjük nincs, a csekkeket természetesen nem kell befizetni.