Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elhunyt Fejér Miklós, a kerület díszpolgára

2015. november 26., 09:30

2015. november 25-én elhunyt Fejér Miklós Óbuda-Békásmegyer díszpolgára, a Régi Sipos egykori vendéglőse.

88 éves korában, november 25-én hajnalban elhunyt Fejér Miklós, az „olimpikonok vendéglőse”. Fejér Miklós sokat tett az egykori Óbuda hagyományainak ápolásáért, hangulatának megőrzéséért, 2001-ben kapta meg a díszpolgári címet. Fejér Miklóst Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Fejér Miklós

Pályafutásának évtizedei alatt híres sportolókat, művészeket és politikusokat fogadott éttermében, vendégei között volt Jacques Chirac francia elnök, Helmut Kohl német kancellár vagy Manfred Wörner akkori NATO-főtitkár is. Ő volt Magyarország igazi turisztikai nagykövete – mondta a róla szóló könyv 2015. júniusi bemutatóján Latorcai János, a nagyszerű, nyíltszívű, befogadó elméjű embert méltatva.

Fejér Miklós rajongója volt a magyar sportnak és sportolóknak, szoros barátságot ápolt az Aranycsapat szinte minden futballistájával, a labdarúgáshoz való kötődéséről mindent elmond, hogy Puskás Ferencet még 1942-ben ismerte meg. Évtizedes támogatója volt a Magyar Olimpiai Bizottságnak, mely számos eseményét tartotta a Lajos utcai vendéglőben.