Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elhunyt Horváth László

2019. május 13., 16:53

Életének 82. évében, április 24-én, születésének napján elhunyt Horváth László, egykori kereszténydemokrata politikus.

Horváth László vegyész szakon végzett, majd az MTA Kémiai Kutatóintézet Izotóp Intézetének volt osztályvezetője. Nyugdíjba vonulása után, angol nyelvtudását kamatoztatta, évekig fordításokkal segítette a Magyar Katolikus Püspöki Kar munkáját.

Példás családi életet élt. Feleségével 57 évig éltek házasságban. Lányait, majd unokáit is keresztény hitre nevelte, az Óbuda- Hegyvidéki Szentháromság plébánia közösségéhez tartozott. 1995-től 20 éven át az egyházközösség képviselő testületének tagjaként, számvevőként vett részt a plébánia életében.

1989-ben részt vett a KDNP megalapításában. Előbb vezetőségi tag, alelnök, majd a KDNP szétesése után, a megalakuló MKDSZ helyi elnökeként segítette a kereszténydemokrácia ügyét. Később a KDNP óbudai tagszervezetének elnökeként évtizedig vett részt a helyi közéletben.

2010 és 2014 között önkormányzati képviselőként vett részt a kerületi munkában, az akkori Egészségügyi, szociális és lakásgazdálkodási Bizottság, valamint az Oktatási és sport Bizottság tagja volt. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata saját halottjának tekinti.