Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elindult a diák ECDL program 10. tanéve

2018. szeptember 25., 12:12

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával ebben az évben is folytatódhat a sikeres számítástechnikai oktatás. A tanulók ezekben a napokban jelentkezhetnek tanáraiknál az ingyenes felkészítésekre.

Az érdeklődő gyerekek az iskola tantárgyfelosztásától és természetesen a felkészítő pedagógus képzési elképzeléseitől függően hatodik vagy hetedik osztályos korukban regisztrálhatnak a programra. Az önkormányzat támogatásával térítésmentesen megkapják ECDL Base vizsgakártyájukat, ennek azonban az a feltétele, hogy kötelezettséget vállalnak: két tanév alatt teljesítik a szükséges négy vizsgát, és megszerzik az ECDL bizonyítványt. A tanulók a három kötelező témakör – számítógépes alapismeretek, szövegszerkesztés, online alapismeretek – és a negyedik – prezentáció – modul tananyagából a pedagógusok irányításával fölkészülnek, majd megszerzett tudásukról gyakorlati vizsgák keretében adnak számot.

A 10. tanév alkalmából szeptember 17-én tartottak évértékelő és programindító találkozót a KSZKI Oktató- és Vizsgaközpontban. A szervezők meghívásának eleget tett Rákosi Szilvia, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ECDL irodájának vezető szakértője, aki beszédében megköszönte a pedagógusok magas színvonalú, lelkiismeretes munkáját, amelynek köszönhetően a 2017/2018-as tanévben közel háromszáz óbudai tanuló kezdte meg a felkészülést az ECDL modulvizsgákra, amely az előző évekhez képest 40%-kal magasabb részvételt jelent. Külön kiemelte, elsődleges fontosságú, hogy a fiatalok a nemzetközileg is elismert bizonyítvány megszerzésével mielőbb informatikai írástudóvá, az információs társadalom teljes értékű tagjává váljanak. A legutóbbi tanévben 153 kerületi tanuló szerzett ECDL Base bizonyítványt, akiknek háromnegyede első próbálkozásra abszolválta a képzést. A találkozón elhangzott, hogy a program felelősei új modulok bevezetést is tervezik, a közösségi média és a robotika még vonzóbbá teheti a fiatalok számára a képzettség megszerzését.