Mint ahogy arról már több fórumon értesülhettek, a Békásmegyeri Piac és Közösségi Tér kialakítása idén nyáron veszi kezdetét, és várhatóan 2019 őszén fejeződik majd be. A felújítás első ütemében elbontásra kerül a piac csarnoképületén kívül eső árusító rész. Fontos információ, hogy a piac teljes rekonstrukciója alatt a jelenleg a csarnokon kívül található árusok a Pünkösdfürdő utca – Hatvany Lajos utca kereszteződésében található területen kialakított ideiglenes piacon folytathatják kereskedelmi tevékenységüket. A vállalkozók költözése július 10-én kezdődik, és egy hetet fog igénybe venni. Ezalatt az idő alatt az érintett üzletek kereskedelmi tevékenysége szünetelni fog, július 17-től viszont újra elérhetőek lesznek az ideiglenes piacon. A költözést követően elkezdődik a vállalkozói piac bontása. A csarnokon belül elhelyezkedő üzletek nem költöznek el, az ott található szolgáltatások az építkezés teljes ideje alatt hozzáférhetőek lesznek.

Kérjük, figyeljék a Heltai Jenő téren kihelyezett, folyamatosan frissülő tájékoztatóinkat, az Óbuda Újságot, valamint a bekasipiac.hu oldalt, ahonnan értesülhetnek az aktuális lezárásokról, útvonal-módosulásokról és a beruházást érintő valamennyi információról.

Az építkezéssel járó zajokért és egyéb kellemetlenségekért kérjük és előre köszönjük szíves türelmüket és megértésüket. Mindamellett, hogy a beruházás sokak számára nehézségekkel járhat, az önkormányzat bízik abban, hogy a lakosságot kárpótolni fogja az új, korszerű piac és közösségi tér nyújtotta számtalan új lehetőség, mely a mindennapok kényelméhez hozzájárul majd.