Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elkezdődött a Derűs Alkony Gondozóház felújítása

2017. június 30., 11:54

Az intézmény július végére újul meg, melynek során energetikai korszerűsítést, nyílászáró-cserét és akadálymentesítést végeznek, valamint sor kerül a terasztető felújítására és új kerti árnyékolók kialakítására is.

Idén nyáron sor kerül a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Szociális szakosított ellátást és a gyermekek átmeneti gondozását szolgáló önkormányzati intézmények fejlesztése, felújítása támogatására” elnevezésű pályázat és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával a Derűs Alkony Gondozóház korszerűsítésére.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény gondozóháza 1992-ben nyitotta meg kapuit a szociálisan és egészségügyi szempontból rászoruló időskorúak részére, 56 fő számára biztosítva átmeneti elhelyezést és szakértő gondoskodást. A bentlakásos formában működő intézmény épülete a 70-es években épült, eredeti funkcióját tekintve bölcsőde volt. A 90-es években felújított épület nyílászárói elhasználódtak, balesetveszélyesek, energetikai szempontból is sürgető a cseréjük. Az elnyert támogatás segítségével sor kerül a nyílászárók cseréjére, a főbejárat akadálymentesítésére, valamint a terasztető felújítására, illetve a kerti árnyékolók kialakítására.

A korszerűsítés jelentősen csökkenti az intézmény fűtési költségeit, ezáltal gazdaságosabb működés érhető el. Az akadálymentesítéssel egyszerűbbé és biztonságosabbá válik a mozgásukban korlátozott gondozottak közlekedése. A felújításra és újonnan kialakításra kerülő szabadtéri közösségi terek növelik a gondozóház kényelmét, megfelelő védelmet biztosítva a napfény és eső ellen.

A beruházás segítségével a Derűs Alkony Gondozóház komfortosabb körülmények között folytathatja tovább a több évtizedes múltra visszatekintő áldozatos munkáját.

A korszerűsítési munkálatok várható befejezése: 2017. július 31.