Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elkezdődött a kerti zöldhulladék elszállítása

2020. március 3., 15:38

Az FKF Zrt. március 2-ától megkezdte a biológiailag lebomló, a cég saját logójával ellátott zsákokba gyűjtött kerti zöldhulladék elszállítását, az elszállítási időszak a tervek szerint november 27-éig tart majd. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata előzetes igénybejelentés alapján tavasszal és ősszel ingyenes komposzt-zsákok kiosztásával segít.

Tudnivalók az FKF szolgáltatásáról:

Március 2-án megkezdte Budapesten a kerti zöldhulladék elszállítását az FKF Nonprofit Zrt. Csak a biológiailag lebomló, FKF logós zsákokat szállítják el munkatársaik.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

A 100 literes kerti zöldhulladékos zsákok darabonként megvásárolhatók 235 Ft/db áron (az ár tartalmazza a 27%-os áfát) az FKF Nonprofit Zrt. II. kerület Fő utcai, és IX. kerület Ecseri úti ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékudvarokban, valamint szerződött partnereink értékesítési pontjain, ahol a zsákok ára eltérhet a Társaságunk által meghatározott ártól. Az értékesítő helyek címlistájáról ügyfélszolgálati irodáinkban vagy a weboldalunkon (www.fkf.hu) tájékozódhatnak. A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is.

Kérjük, hogy a zöldhulladékot a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig, vagy az azt megelőző napon helyezzék ki. Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!

A zsákokba helyezhető:

  • lomb
  • fa- és bokornyesedék
  • nyírt fű
  • gyom

Kérjük, hogy a legfeljebb karvastagságú faágakat egy méteresre darabolva, összekötve helyezzék ki a zsákok mellé!

Amennyiben az FKF munkatársai a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el. A komposztálás során a begyűjtött zöldhulladékból minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül. A körzethatárok, a zöldhulladék begyűjtésének napja kerületi bontásban, továbbá a zöldhulladék gyűjtéssel kapcsolatos minden fontos információ elérhető az FKF honlapján is:

https://www.fkf.hu/kerti-zoldhulladek-gyujtes

Hulladékgyűjtő udvaraink címei és nyitva tartása az alábbi linken érhető el:

https://www.fkf.hu/letesitmenyeink-hulladekudvar

A kerti zöldhulladék elszállítása a terveink szerint november 27-ig tart.

 

III. kerületi segítség:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata előzetes igénybejelentés alapján segítséget nyújt a III. kerületi ingatlantulajdonosoknak a zöldhulladék elszállításában. Tavasszal és ősszel ingyenesen juttatunk el komposztzsákokat az ez kérőknek a rendelkezésre álló készletek és a jelentkezők által kezelt terület nagyságának figyelembevételével. A célunk az, hogy a zöldhulladék elszállításából fakadó költségek egy részét ezzel átvállaljuk.

Kérjük, hogy a közös képviseletek, a társasházkezelők és az ingatlantulajdonosok igénybejelentésükkel és kérdéseikkel Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének ügyfélszolgálatán jelezzék: ugyfelszolgalat@obkf.hu