Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elkezdődött a Szentendrei út felújítása – a BKK közleménye

2019. augusztus 22., 16:27

A III. kerületi Szentendrei út Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti szakaszán augusztus 21-én elkezdődtek a felújítási munkák. A korábban tervezett, július 22-i munkakezdés elhalasztása óta a feladatokat átszervezték, és a helyzet teljes körű tisztázásáig az út menti zöldfelületeket a munkafolyamatok nem érintik, a kivitelezés jelenleg a közúti útfelületre és a kiváltásra váró vízvezetékekre szorítkozik.

Az út és a járda közötti területen csak a vízvezeték ingatlanok felé történő bekötésekor dolgoznak majd, ez azonban a meglévő fákat szintén nem érinti. A fák kivágásával kapcsolatban kialakult helyzet elhúzódása miatt az eredeti tervek szerinti járdaátépítés, parkolóépítés és a köztük lévő zöldfelületek rendezése egyelőre nem kezdődik el.

A kivágásra szánt fák állapota – ahogy a mellékelt fotókon is látható – mutatja, hogy azok hosszútávú megtartása nem lehetséges. Amennyiben a felújítás a zöldfelület rendezése nélkül készülne el, a fák eltávolítása néhány év múlva mindenképpen szükséges lenne, a Szentendrei út felújítása pedig teljeskörűen nem készülhetne el. A BKK sajnálatosnak tartaná, ha nem történhetne meg a Szentendrei út területrendezése, a járdák átépítése és egyes szakaszain a balesetveszély elhárítása, a parkolók létesítése, a kapubehajtók felújítása, melyek megvalósítása meggyőződésünk szerint az ott lakó polgárok életminőségének jelentős javulását eredményezi.

Mint arról korábban beszámoltunk, a munkálatok egy óbudai lakos feljelentése miatt nem kezdődhettek meg az eredetileg kitűzött időpontban.

További cikkek a témához kapcsolódóan:

Csak a már korábban engedélyezett fákat vágják ki a Szentendrei úton!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának nincs takargatnivalója

Budapesti Közlekedési Központ