Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elkezdődött a téli nagytakarítás

2020. január 14., 17:18

Sorban megtisztítja Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete a kerület kezelésében lévő járdákat, járdaszegélyeket, a zöldfelületeket a hulladékoktól és a szeméttől. A nagytakarítás Békásmegyeren és a Pók utcai lakótelepen kezdődött, de a kerület minden része sorra kerül majd.

Dr. Kiss László polgármester a III. kerület lakóövezeteinek átfogó takarításra utasította az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletét. A takarítást az Önkormányzat szerződött partnere és a felügyelet saját köztisztasági csoportja végzi. Bevetik a tavaly ősszel megvásárolt gépeiket is.

Óbuda-Békásmegyer folyamatosan küzd az illegális hulladéklerakások, a helytelen hulladék kezelés és a közterületek rendjét érintő jogsértések ellen. A közterület-felügyelet éves szinten 1500-1800 m3 eldobott szemetet gyűjt össze, és szállít el a kerületből hulladékudvarokba. Ez a közterületek rendjének fenntartásában, a felmerülő költségekben, valamint az emberi erőforrásban hatalmas ráfordítást igényel, mely csökkenthető lenne, ha a hulladék a szemétgyűjtő edényekbe kerülne.

A TAKARÍTÁS ÜTEMEZÉSE:

Január 14-én az 1. és 2. területet
Január 15-én az 3. területet
Január 16-án az 4. területet tisztítják meg a térképen jelöltek szerint.

Az ütemezés az időjárási viszonyok és egyéb feltételek függvényében változhat, erről és a további menetrendről folyamatosan tájékoztatást ad majd a közterület-felügyelet.