Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elkezdődött a vihar utáni kárfelmérés és takarítás

2017. október 30., 10:54

A szélsőséges időjárási viszonyok miatt folyamatosan készenlétben állnak a közterület-felügyelők.

A tegnapi embert próbáló időjárás hatalmas pusztítást végzett a III. kerületben. Jelentős károkat szenvedtek a közparkokban álló fák, a közúti jelzőtáblák és a közterületi hirdető berendezések,  a Flórián téren egy gépjárművet is felborított a  tomboló szél.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete elsődleges feladata ilyen helyzetben a segítségnyújtás,  az életveszély elhárítása és az anyagi javak mentése. Gondoskodnak a balesetveszélyes helyszínek biztosításáról, szükség szerint értesítik a Katasztrófavédelem munkatársait, közreműködnek a veszélyhelyzet megszüntetésében.

A felügyelet Zöldterületi és Köztisztasági Csoportja az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt-vel együttműködve jelenleg is végzi a károk felmérését és a közterületek, parkok takarítását, a járdák és utak szabaddá tételét, és a lelógó vagy leeséssel fenyegető faágak eltávolítását. A leginkább balesetveszélyes területeken kezdték meg a kármentesítési munkálatokat, melynek keretében begyűjtik a közlekedést akadályozó ágakat, fanyesedékeket, helyreállítják a helyükről kimozdult oszlopokat, hulladékgyűjtő edényeket és virágtartókat.

Feladataik ellátásában jelentős segítséget jelent a helyi lakosok együttműködése, ezért arra kérik a kerületben élőket, hogy az ingatlanuk előtti terület takarításáról, az akadálymentes és biztonságos gyalogos út biztosításáról gondoskodni szíveskedjenek.

A további lakossági bejelentéseket az éjjel-nappal hívható ügyfélszolgálaton keresztül (06 1 453-26-18), valamint írásban lehetőleg fényképpel, pontos helyszín megjelölésével az ugyfelszolgalat@obkf.hu e-mail címre várják.