Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Élményeket is lehet adományozni

2018. szeptember 27., 08:05

Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ rászoruló gyerekeit számos intézmény támogatja a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Ennek egyik kiemelkedő képviselője a MVM Magyar Villamosművek Zrt.

Élményközpont

Az Andrássy Élményközpontban található Future Parkba biztosított 60 belépőt az MVM Zrt. az intézménybe járó gyermekeknek, ahol játékosan tapasztalhatták meg a kicsik a technika hatását mind saját, mind a felnőttek életére. A tudományos játszótéren a rajzok szó szerint életre keltek, hatalmas kivetítőn 3D-ben láthatták a világot, amit nagyon élveztek a résztvevők. Virtuálisan beléphettek a természet világába, állatok, növények elevenedtek meg előttük a rajzaik alapján. Még a labdák is életre keltek és zenéltek a gyerek keze alatt. Egyensúlyérzéküket is próbára tehették az ugróiskolában, építhettek saját várost is, mindezt persze játékosan, sok-sok nevetés közepette. A szuper, élményalapú kikapcsolódás a gyermekek kreatív gondolkodását, kézügyességét, problémamegoldó képességét segíti, amit a hétköznapi életükben és az iskolában is kamatoztathatnak majd.

Adományozás másként

Az MMVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nél élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban. Idén ötletes módját választották a jótékonykodásnak. A cég saját dolgozóinak biztosított nyári gyermektáborába, és a nemrégen kialakított intézményen belül családbarát irodába is a munkatársak vitték a plüssöket, kirakókat, mesekönyveket. Az így összegyűjtött és  fel nem használt sok-sok játékot az Óbudára a Családsegítő Központnak ajándékozták. Az MVM Zrt. évek óta az egyik legnagyobb és hűséges adományozója az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központnak. A szociális intézmény a gyermekjóléti és családsegítő szolgáltatásán túl, még Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonát is működtet. A most kapott játékok a rászoruló gyermekek karácsonyfája alá kerülnek majd.

Az ünnepi, karácsonyi gyűjtésre már ettől a hónaptól várják a kerületi lakosok adományait az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ dolgozói a Váradi utcai telephelyre.