Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Előtetőt és árnyékolót épít a Hétpettyes Óvoda a Közösségi Költségvetésben elnyert ötmillióból

2020. november 25., 13:49

Az Óbudai Hétpettyes Óvoda két tagóvodája is lehetőséget kap öt-öt millió forintos fejlesztésre Közösségi Költségvetés 2020 kampányunk keretében, ugyanis az adott körzetekben rájuk érkezett a legtöbb szavazat. Összesen 50 millió forint sorsáról dönthettek a harmadik kerületiek, és voksolhattak arra, melyik ötlet valósuljon meg.

„Örülünk, és hálásak vagyunk. Beérett a munkánk” –  mondta Kiss Anita, az Óbudai Hétpettyes Óvoda vezetője, amikor gratuláltunk ahhoz, hogy az intézmény két óvodája is – a kerületi lakosok szavazatai alapján – öt-öt millió forintot szabadon felhasználhat az óvoda felújítására, megújítására az önkormányzat Közösségi Költségvetés 2020 programjának keretében.

„Köszönöm a szülőknek és az itt lakóknak, hogy figyelemmel kísérik óvodánk életét, és elismerik az erőfeszítéseinket. És köszönöm a kollégáimnak is a sok energiát, amelyet a napi munkájukba beletesznek, hiszen nélkülük nem sikerülhetett volna.”

Ezúttal a Harrer Pál utcai székhelyóvoda fejlesztésének terveiről kérdeztük Kiss Anitát.

„Az előtető – amely az óvoda udvarát árnyékolja a tűző napsütéstől, és védi az időjárás más viszontagságaitól – nagyon rossz állapotban volt, ennek a lecserélése már nagyon időszerű. Sokat vagyunk az udvaron, hiszen a mozgás a szabad levegőn a napirendünk fontos része.”

Az a célkitűzés, hogy a szabadban, a természetben mozogjanak és játsszanak minél többet a gyermekek. Az pedig, hogy ezt az itt dolgozó óvodapedagógusok nem csupán elméletben tartják fontosnak mindezt, hanem a mindennapi gyakorlatban is, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Hétpettyes elnyerte a „zöldóvoda” címet.

„Azért döntöttünk az előtető, az árnyékolás felújítása mellet, mert a forró nyarakon éppúgy, mint a szemerkélő őszi esőben, szeretnénk minél több időt az udvaron tölteni, a gyerekek is nagyon szeretnek itt játszani, mondják is, hogy egészen más, mint a szobában…”

Kiss Anita óvodavezetőt legközelebb az Óbudai Hétpettyes Óvoda Szín-Kör-Játék Tagóvoda fejlesztéséről kérdezzük, amely szintén a Közösségi Költségvetés 2020 kezdeményezésnek köszönhetően valósul meg.