Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Előzetes letartóztatásba került egy budapesti ügyvéd

2017. december 18., 16:28

A Budai Központi Kerületi Bíróság december 17-én egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte Dr. Simonka Csaba ügyvédet, akit a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás illetve ügyvédi visszaélés bűntettével, közokirat-hamisítás bűntettének kísérletével, valamint kábítószer kereskedelem bűntettével gyanúsít.

Dr. Simonka Csaba ügyvéd és a III. kerületi önkormányzat MSZP frakciójának tagja, a gyanúsítás szerint, 2017 nyarán öröklési szerződést készített, melyben az örökhagyó – halála esetén – abban az esetben ruház át egy budapesti ingatlant az örökösre, ha az az örökhagyót eltartja, ápolja és életjáradékot fizet neki. Miután az örökhagyó még idén nyáron elhunyt, a gyanúsított közölte az örökössel, hogy az örökhagyó ügyvédi díjjal tartozott neki, ezért azt fizesse ki. A gyanúsított innen kezdve zsarolta az örököst, fenyegető hangnemre váltott. Az örökös emiatt – de szerződéskötési szándék nélkül – aláírta a szerződést, vételárat viszont nem kapott. A bűncselekmények kapcsán a nyomozó hatóság már lefoglalta azokat a bizonyítékokat, amelyekre a gyanúsítottnak ráhatása lehet.

A másik gyanúsítás szerint a nyomozók a képviselő budapesti tartózkodási helyén a házkutatás során kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. Emellett a gyanúsított ismeretlen forrásból származó kábítószert értékesített, melyre számos tanúvallomás és más bizonyíték van. A gyanúsított előzetes letartóztatása legfeljebb 2018. január 17-ig tart. A végzés nem jogerős. Másodfokon a Fővárosi Törvényszék dönt.

Címlap fotó: 24.hu