Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Elstartolt a Bridge to Benefits Mesterkurzus – Nagyvállalatok és civilek együtt, felelősen

2022. április 7., 11:26

Idén is elindult Bridge to Benefits workshopsorozat mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A vezető hazai nagyvállalatok és civil szervezetek összefogásával létrejött program célja, hogy gyakorlati képzéssel fejlessze a kkv szektorban a környezeti vagy társadalmi szempontból is hasznos, fenntartható üzleti tevékenységet.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is elindult a Bridge to Benefits – Mesterkurzus felelős vállalkozásokért  workshopsorozat mikro-, kis- és középvállalkozások számára a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Civil Impact Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében.

A program április 7-i indulásával a részt vevő vállalkozások hat tematikus modulon keresztül nagyvállalatok, szakértők és nonprofit partnerek bevonásával fejleszthetik fenntartható működésüket, illetve környezeti és társadalmi hasznosságukat.

Az idén már harminc szervezet közreműködésével megvalósuló programhoz hazai nagyvállalatok és civil szerveztek mellett többek között csatlakozott a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is. A kurzuson való részvételre a januárban közzétett nyílt pályázati felhívás keretében ebben az évben tíz nyertes kkv kapott lehetőséget.

A Bridge to Benefits képzési moduljai hét héten át többek között a következő témákra fókuszálnak: fenntarthatóság, társadalmi felelősségvállalás és üzleti partnerség. A workshopok mellett folyamatos egyéni tanácsadás is segíti a résztvevőket.

A civil és vállalti együttműködések szerepe és lehetőségei az üzleti életben szintén az egyik nagy tematikája a mesterkurzusnak. Ennek része az az interaktív beszélgetés, amelynek célja a jó gyakorlatok megismerése a civil szervezetek, nagyvállalatok és önkormányzatok összefogással létrejött közös munkában.

Hogyan működhetnek együtt különböző szektorok? Milyen üzleti értéke lehet a társadalmi és környezeti befektetésnek? Mások mellett ezeket a kérdéseket fogják körbejárni az interaktív beszélgetésen, amelynek egyik közreműködője Baráth Andrea, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztályának vezetője, hogy a harmadik kerület tapasztalataival gazdagítsa a kurzuson részt vevők közös tudását.