Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Emelt összegű karácsonyi támogatás, vizsgadíj-visszatérítés, kedvezményes biciklikölcsönzés – Ezekről is döntöttek a képviselő-testületi ülésen

2021. október 28., 11:23

A képviselő-testület mai, október 28-i ülésén döntöttek egyebek mellett a Főkertészi Iroda létrejöttéről és a karácsonyi segélyről is, amelynek összegét az elvonások ellenére is emelni tudták.

A képviselő-testületi ülést dr. Kiss László polgármester köszöntője nyitotta, aki felhívta a megjelentek figyelmét, hogy éppen ma két éve, 2019. október 28-án tették le hivatali esküjüket a képviselőkkel, egyúttal megköszönte mindenki munkáját, erőfeszítéseit, és gratulált az elmúlt két év eredményeihez.

Elfogadta a testület a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, III. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Békásmegyeri Katasztrófavédelmi Őrs 2020. évi beszámolóját. Az ülésen megköszönték áldozatos munkájukat és a sokéves szoros együttműködést.

Döntöttek a költségvetés végrehajtásáról szóló tájékoztatóról is. „Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy a költségvetésünket egyensúlyban tartsuk”, magyarázta dr. Kiss László, amit, mint mondta, rendkívüli módon nehezít a kormányzati forráselvonás.

A kerület további környezettudatos működése és működtetése szempontjából volt fontos, hogy módosítsák önkormányzatunk Szervezeti és Működési Szabályzatát. A képviselők határoztak arról, hogy létrejöjjön a Főkertészi Iroda.

Megszavazták, hogy továbbra is folytatódjon kerületünkben az a program, amelyben az ECDL vizsga (European Computer Driving Licence, az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói jogosítvány) regisztrációs díját visszatéríti önkormányzatunk a harmadik kerületi diákok számára.

Határoztak arról is a képviselők, hogy folytatódjon a kerületi lakosok kedvezményes kerékpárkölcsönzését lehetővé tevő program – immár nyílt pályázati eljárást követően.

Döntöttek továbbá arról is, hogy ebben az évben is biztosít önkormányzatunk karácsonyi támogatást a rászorulók részére. Ennek összegét a kormányzati elvonások ellenére 15 ezer forintra emelték, amit a testület egyhangúlag megszavazott.