Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Érdemes ráhangolódni! – Ifjú tehetségek örömzenéje

2021. március 10., 14:01

“Ahol elfogynak a szavak, ott segít a zene” – a szavak nagymesterének, Hans Christian Andersennek főhajtása a zeneművészet előtt talán érvényesebb, mint valaha. Higgyünk a nagy mesemondónak: a zene segít, hiszen felvidít, elringat és összehoz bennünket.

“A jó zene segít elszakadni a mindennapok küzdelmeitől, egy-egy dallam, egy-egy összetett zenei élmény képes arra, hogy a segítségével valami ősit éljünk át.

A koronavírus miatti veszélyhelyzet már csaknem egy éve tart bennünket állandó, kimerítő készültségben. A zenére és a zene által keltett érzésekre nagyobb szükségünk van, mint valaha. Bár az idei évben nem élvezhetjük élőben a Hangolódj rá! program műsorait, a gyönyörű muzsika, a fiatalok sugárzó tehetsége, játékuk varázsa még így felvételről is hihetetlen erejű. Köszönettel tartozunk minden pályázónak!

Szívből kívánom Önöknek, hogy hallgassák és élvezzék ezeket a valóban egyedülálló produkciókat!”

dr. Kiss László

polgármester

 

Polgármester úr szívből jövő gondolataival nyitjuk meg a Hangolódj Rá! pályázat idei koncertsorozatát. A programot sajnos ebben az évben nem élvezhettük a megszokott formában, ám szerencsére idén sem maradunk jó muzsika nélkül, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ugyanis az online térbe helyezte a programot, házilag készített mini koncertvideókat várva a zenét kedvelő, zenélni tudó fiataloktól. A téma – a járvány okozta elszigeteltség és fásultság feloldására – életigenlő, a jövőbe bizalommal tekintő, az összegfogásról, a közösség erejéről és a barátságról szóló zeneművek feldolgozása volt.

A pályázat sikeresen zárult, így három alkalommal közösen élvezhetjük a fiatalok egy-egy zenés videóját.

Elsőként egy hopi indián dalt hallgathatnak meg Meinhard Ansohn feldolgozásában, Héja Benedek zongorakíséretével és közreműködésével az Árpád Gimnázium Nagykórusának 8–11. évfolyamos tanulóinak előadásában. A dal címe: Evening rise

Az előadásról Budai Sándor, az ÓBIÖK frissen megválasztott ifjúsági polgármestere is megosztotta gondolatait:

“Nekem a mindennapjaimhoz tartozik a zene, talán már túlságosan is. Lenyugtat egy fáradt nap után, vagy ha rossz kedvem van, felvidít. Talán emiatt is fontos ez a rendezvény, hogy mindenki számára tudjunk ilyet okozni, hogy mások is el tudjanak vonatkoztatni a mindennapi, akár sokszor monoton élethelyzetektől.”

Hallgassák örömmel, szeretettel ezt a fantasztikus előadást.