Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Eredményes évadot zárt a Kosárlabda Akadémia

2015. szeptember 26., 08:30

A 2014/2015-ös bajnoki idényben az előző éveknél is sikeresebben szerepeltek az Óbudai Kaszások utánpótlás csapatai. Az akadémiai rangra emelt szakosztály tervszerű, tudományos alapokon nyugvó képzésének köszönhető az eredményekben is mérhető fejlődés.

A 2014/2015-ös bajnoki idényben az előző éveknél is sikeresebben szerepeltek az Óbudai Kaszások utánpótlás csapatai. Az akadémiai rangra emelt szakosztály tervszerű, tudományos alapokon nyugvó képzésének köszönhető az eredményekben is mérhető fejlődés. A dr. Neszmélyi Emil utánpótlás vezetővel folytatott beszélgetésből kiderül, milyen év végi bizonyítványt kaptak a csapatok.kaszások
– Tudjuk, az akadémiai rang kötelez. Miben jelölték meg a képzés általános célját?
– Akadémiánk legfontosabb feladata minőségi játékosok képzése az élvonalbeli csapatok és korosztályos válogatottak számára. E körben legfontosabb eredményünk, hogy Peringer Balázs akadémiánkról a Szolnoki Olaj NB1/A osztályos csapatához igazolt 2015 elején és nyomban felnőtt magyar bajnokságot is nyert. Ez egyesületünk számára nagy siker, hiszen ilyen játékosok kinevelésére kevés klub képes.
Több csapattal az OB-n
– A Kaszásokban folyó magas szintű képzés bizonyítékaként több csapat is kivívta az országos bajnokságban való részvételt. Mely csapatoknak sikerült a legjobbak közé jutás?
– Az U11 és U12 korosztályban minden csapatunk, továbbá Kaszás Minik (U11 fiú), gyermek (U12 fiú), Kaszás Girls Mini (U11 lányok), Kaszás Girls Gyermek (U12 lányok), serdülő I. (U14 fiú).
– Már az elitbe kerülés is elismerésre méltó eredmény, hab a tortán, ha ott valamelyik csapat jól is szerepel.
– A Kaszás Minik érték el a legjobb eredményt. Erős mezőnyben szerezték meg a harmadik helyet. A fiúk Balogh Zoltán és Medve Milán edzők vezetésével négy mérkőzésből hármat megnyertek, ez figyelemre méltó teljesítmény. A döntőbe jutásért a Soproni Bivalyok elleni mérkőzésen alulmaradtak ugyan, ám a bronz csatában bizonyították, hogy állják a versenyt a korosztályos elittel. Viszont aggodalomra ad okot, hogy a csapat játékosainak harmada ezt követően augusztusban nem edzett rendesen, sokat hiányzott, sőt az edzőtábort is kihagyta, mert az érintettek valamit félreértékeltek az eredmény és a munka összefüggéséről.
A lányok is kitettek magukért
– Hogyan szerepelt a többi csapat?
– A gyermek I. (U12 fiú) a mezőny első felében végzett. A következő bajnoki évben feljebb lépnek, a serdülők között indulnak, közülük négyen mára a korosztály legerősebb alakulatával edzenek. Van tartása a csapatnak, sokra vihetik még, ha nálunk maradnak és sokat edzenek. Dicséret illeti a Kaszás Girls Mini (U11 lányok) csapatát, akik meggyőző játékkal a 10. helyen zártak. Sokan nagyot fejlődtek a nyáron, a csapat eredményesen szerepelhet az U12-es bajnokságban. Kaszás Girls Gyermek (U12 lány) kulturált, magas színvonalú játékukkal elnyerték a hazai kosárlabda élet elismerését. Serdülő I. (U14 fiú): az ország legjobb 16 csapata közé jutott, ők sem adták alább az előkelő 10. helynél. Az Akadémia további csapataitól (U12, U13, U14 fiúk és lányok), valamint az idősebb csapatoktól a tavalyi átmeneti évet követően az előttünk álló szezonban várjuk a minőségi eredményt, melynek megalapozása elkezdődött és jó úton halad.
LA